CHP'den 'vizyon belgesi' günü: Vizyon belgesinde neler olacak?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu bugün İstanbul’da partisinin “İkinci Yüzyıla Çağrı”sında temel projeleri anlatacak.

BirGün/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin olası iktidarına ilişkin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda, CHP’nin ekonomi, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere temel projeleri anlatılacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı toplantıda, çok sayıda uzman isim de sahne alacak. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin konuşacağı toplantıda ayrıca ABD’li yazar ve ekonomi kuramcısı Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da birer konuşma gerçekleştirecek.

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, konuşmacılar, “Türkiye’nin en büyük koalisyonunu oluşturmak” amacı doğrultusunda belirlendi. Vizyon Belgesi toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan bir parti yöneticisi, “Bu, bir liderin, aklın yolu ile tüm güçleri birleştirip, konusunun en iyilerine görev vererek ülkeyi fabrika ayarlarına döndürme hedefidir. Bu proje ile Merkel’in Endüstri 4.0 ekibini transfer etmiş olduk” ifadelerini kullandı.

KALKINMA VE TEKNOLOJİYE İLİŞKİN HEDEFLER

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve kurmayları tarafından bir kısmı açıklanacak çalışma, ülkenin sanayi ve teknoloji alanlarında kalkındırılmasını içeriyor. Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’in kapısına gittiği tarihin yıldönümünde gerçekleştirilecek açıklamada, kalkınma ve teknolojiye ilişkin hedefler de sıralanacak. Vizyon Belgesi’nin genelinde vurgulanacak bölgesel projeler arasında, Doğu Akdeniz’deki ekonomik potansiyelin Türkiye’ye kazandırılması için oluşturulacak merkezler öne çıkıyor. Bu kapsamda Adana ve Mersin’de oluşturulacak bölgesel ofisler ve yapılarla bu bölgedeki ekonomik potansiyelin Türkiye’ye kaydırılması ve daha çok da İç Anadolu’ya aktarılması hedefleniyor. İç Anadolu bağlantısını sağlamada Aksaray’ın üs olacağı da kaydedildi. Bu projenin bir benzeri, Ege bölgesi için de hayata geçirilecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise Erzurum ve Kars, merkez iller ilan edilecek. Bu bölgenin yapılacak yeni çalışmalarla Ortadoğu’nun en büyük hayvancılık pazarı haline getirilmesi ve tüm vatandaşlar tarafından buna katkı verecek bir sistemin oluşturulması hedefleniyor. Bu bölgede tarımsal potansiyel de harekete geçirilecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Urfa kilit bir rol üstlenecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi CHP’den “AKP Anayasasına” kırmızı ışık: “Yan yana gelmemiz mümkün değil” Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor İmamoğlu, yabancı basınla buluştu: ‘Cumhurbaşkanı adayı’ sorusuna yanıt CHP'den iktidara asgari ücret çağrısı: Derhal gündeme alınmalı