CHP, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için grup kararı aldı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP'nin oy birliği alınan kararla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu partinin 13. cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiğini açıkladı.

CHP Grubu, oybirliği ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu partinin 13. cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi.

CHP TBMM Grubu, bugün basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, CHP Grubu; oybirliği ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verdi. Kılıçdaroğlu, toplantıda; teşekkür konuşması yaptı ve milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, grup toplantısının ardından açıklama yaptı. Özkoç, “Grubumuz kapalı olarak bir oturum yapmıştır. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu oybirliği ile aday göstermiştir. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Özkoç soru üzerine; “Hepimizi çok duygulandıran fakat yol yürürken nelere dikkat etmemiz gerektiğini de her zamanki içtenliği ve samimiyeti ile paylaştığı bir konuşmayı yaptı. Bu, grup olarak yaptığımız, Kemal Kılıçdaroğlu ile son toplantıydı. Kendisine, bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz için biz de teşekkür ettik. O da gruba veda konuşmasını yaptı. Birlikte bir aile fotoğrafı çektirdik. Ve şu anda o, Cumhurbaşkanlığı adayı ve bizim de 13. Cumhurbaşkanımız olarak çalışmalarına başlamak üzere harekete geçti” diye konuştu.

Özkoç, YSK’ye başvurunun ise 22 Mart Çarşamba günü yapılacağı bilgisini verdi

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine yanıt AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde 'yeni anayasa' teklifinde bulunacak