CHP'li Torun: Belediye başkanlarımız iktidarın emir eri değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlandığını kaydetti. Yazının, ülke genelindeki valilikler tarafından tüm belediyelere gönderildiğini aktaran Torun, "Belediye başkanlarımız, sarayın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlandığını ifade etti.

Torun, yazılı açıklamasında, İstanbul Valiliği tarafından dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazının, ülke genelindeki valilikler tarafından tüm belediyelere gönderildiğini öğrendiklerini belirtti.

Yazıda özetle "belediyelerin, büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere yabancı temsilcilik mensuplarıyla telefon görüşmesi de dahil olmak üzere tüm görüşmelerinin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmak istendiği"ni aktaran Torun, "İktidar şunu bilmelidir, belediye başkanlarımız, sarayın memuru, iktidarın emir eri değil, kendi bölgelerinin seçilmiş temsilcileridir" değerlendirmesini yaptı.

"BASKICI YÖNETİMİN GÖSTERGESİ"

Torun, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla belediye başkanları, halkın menfaatleri doğrultusunda tüm kesimlerle görüşme yapmakta özgürdür. Bu özgürlüğü belediye başkanlarının elinden almaya çalışmak, baskıcı bir zihniyetin yansımasıdır. Belediye başkanlarımızın tüm dış temsilcilik mensuplarıyla görüşmesini iktidarın iznine bağlamaya çalışmak ancak yasakçı rejimlerde görülebilecek bir durumdur. Belediye başkanlarımızın dünyayla iletişimini kesmeye çalışmak, gitmekte olan bir baskıcı yönetimin, korkusunun göstergesidir. İktidara sormak istiyoruz, özellikle 2019 yerel seçimlerinden bu yana, belediyelerin her alandaki yetkilerini ve gelirlerini tırpanlamak size yetmedi mi? Belediye başkanlarına bu engeli çıkaranlar şunu unutmasın, bizim belediyelerimiz, vatandaşların çıkarı için tüm kesimlerle görüşmeye ve halkın çıkarı için çalışmaya devam edecektir. Bizim belediyelerimiz, bu yasakçı, bu baskıcı zihniyetin son çırpınışlarına asla boyun eğmeyecektir."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı