CHP'li Tutdere, Adıyaman'daki durumu anlattı: Çadır ve konteyner ihtiyacı çok fazla

CHP'li Abdurrahman Tutdere, depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'da enkaz altında binlerce insan bulunduğunu belirterek, "İnsanlar artık kurtarmadan vazgeçti, cenazelerini çıkartabilecek yardımı arıyor" dedi. Tutdere, çadır ve konteyner ihtiyacının çok fazla olduğunu belirtti.

Kayhan AYHAN

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, depremin etkilediği illerden olan Adıyaman'da yaşananları BirGün'e anlattı.

Şehre insani yardımların İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sabah itibariyle ulaşmaya başladığını aktaran Tutdere, "Arama kurtarma en başından beri sorunluydu ekip ve ekipman eksikliği giderilemedi. Artık kurtarmadan vazgeçti insanlar cenazelerini çıkartabilecek yardımı arıyor. Hala enkaz başında ekip bekleyen insanlar var" ifadelerini kullandı.

"Dün gece saatlerine kadar ses duyulan yerlerden artık ses yok. İnsanların temel ihtiyaçları birkaç saat öncesinden giderilmeye başlandı" diyen Tutdere, şöyle devam etti: "Çadır ve konteyner ihtiyacı çok fazla. Hava -2 ve 3 derece bandında seyrediyor. İnsanlar enkazlarının yakınında ateş yakarak hayatta kalmaya çalışıyor. Yüzde 80-90 civarı sokakta bu şekilde. Ayrıca hastanelerden cenazelerini alamayanların sayısının fazla olduğu bilgisi geldi. Enkazdan çıkarılan cenazelerin takibinde sorunlar var" ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan 60 milletvekili iddiası: Benim de gönlüm CHP'de 5 yıldır bekletiliyordu: İBB Meclisi’nden Ekrem İmamoğlu'na borçlanma onayı Merkez Bankası anketi: Piyasanın yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini değişti İliç'te toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı