CHP'li Ünsal: 1 şehir hastanesine 'müşteri' sağlamak için 5 hastane kapatıldı!

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, "Ankara 2 tane dev şehir hastanesine sahip oluyor" sözleriyle rant uğruna inşa edilen şehir hastaneleriyle övünen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Bilkent Şehir Hastanesi’ne “müşteri” akışını sağlamak için 6 hastanenin kapatıldığını hatırlatan Ünsal, “İkinci şehir hastanesi için de 5 tam teşekküllü, son derece verimli çalışan, vatandaşların ulaşımının ve sağlık hizmetine erişmelerinin son derece kolay olduğu hastaneyi kapatacaklar. 1 hastane için 5 hastane kapanır mı?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ankara'da birinci şehir hastanesini açtık. Hizmete devam ediyor. 2'ncisini de 1 ay 2 ay içerisinde açıyoruz ve bununla birlikte Ankara 2 tane dev şehir hastanesine sahip oluyor” sözlerine; şehir hastanelerine 'müşteri' akışı sağlanması için kapatılan diğer hastaneleri hatırlatarak tepki gösterdi.

Ünsal, yapmış olduğu açıklamada Bilkent Şehir Hastanesi’ne “müşteri” akışını sağlamak için 6 hastanenin kapatıldığını hatırlatarak “İkinci şehir hastanesi için de 5 tam teşekküllü, son derece verimli çalışan, vatandaşların ulaşımının ve sağlık hizmetine erişmelerinin son derece kolay olduğu hastaneyi kapatacaklar. 1 hastane için 5 hastane kapanır mı? Kapatılan bu hastaneler içerisinde, Türkiye’de alanının en büyük hastanesi olan Ankara Onkoloji Hastanesi de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın vaatleri arasında yer alan hasta yatak sayısı ve hekim sayısındaki artışın doğru olmadığını söyleyen Ünsal, "Şehir Hastanelerinin açılmasının vatandaşa kolaylık değil zorluk yarattığını, şehir hastanesine işi düşen her vatandaşımız biliyor. 2016 yılında Ankara’da şehir hastanesi yokken 100.000 kişiye düşen hastane yatak sayısı 352’yken, Bilkent Şehir Hastanesi açıldıktan sonra bu sayı 343’e düşüyor. Yani şehir hastaneleri açılınca kişi başına düşen hekim sayısı ya da yatak sayısı yükselmiyor. Tam tersine, bozulan sağlık sistemiyle hekim sayısında, kapatılan hastanelerle de kişi başına düşen hastane yatak sayısında düşüş yaşanıyor ve vatandaşın hastaneye ulaşımı güçleşiyor" şeklinde konuştu.

'TEK AMAÇ ÇETELERİN CEBİNİ DOLDURMAKTIR'

İktidarın esas amacının, vatandaşın sağlığa erişimini değil, yandaşın ranta erişimini kolaylaştırmak olduğunu iddia eden Ünsal açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Ankara’da şu an hastanelerde ciddi bir randevu krizi yaşanıyor. Rant odaklı olarak bu ülkeye dayatılan şehir hastanesi modeli yaşanan bu randevu krizinin de baş sorumlusudur. Bu deneyimlerden hiçbir ders alınmamasının sebebinin, rantın bölüşümüne dair AKP ve yandaşlarındaki sonsuz hırs olduğu apaçık ortadadır.

Sağlık sistemini iyileştirmenin yolu, hastaların hastane içerisinde bir yerden diğerine giderken kaybolduğu dev binalar yapmak değildir. Bu binaların yapılmasının tek amacı AKP’ye yandaş olan çetelere rant sağlamaktır. Vatandaşın sağlık erişimini kolaylaştırma veya alınan hizmetin kalitesini yükseltme gibi bir gayeleri yoktur. Bu sözde amaçlar külliyen yalandır. Tek gerçek, ne yazık ki sadece rant sağlamak; tek amaç da, yandaş çetelerin cebini doldurmaktır. Bu şekilde, halkın vergileri çarçur edilmekte, kamu açıkça zarara uğratılmaktadır. Eğer iktidarın derdi, iddia ettikleri gibi sağlık sistemini geliştirmek ve sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak olsaydı, bir hastane açmak için, Türkiye’nin alanlarında en ileri ve en gelişmiş 11 tane çalışan hastanesini kapatmazlardı. Madem derdiniz bu vatandaş, o zaman hastaneleri neden kapatıyorsunuz? Defalarca söyledik; hastane kapatılarak hastane açılmaz. Kapatılan hastanelerin maliyetini bile ekonomik krizden kamburu çıkmış olan vatandaşın sırtına yüklemek ne hukuki, ne de ahlakidir. Sağlık sistemini baştan aşağı rant kapısı olarak gören bir iktidar zihniyeti, tüm sistemi çökme noktasına getirmektedir. Sağlık sistemi çökerse tüm Türkiye bu göçüğün altında kalacaktır.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Geldik de ne oldu?" Prof. Dr. Özlü'den Japonya’da hızla yayılan hastalık hakkında açıklama Türkiye'nin ihraç ettiği gıda ürünleri gümrüklerden geri dönüyor Doktor reçete etse de SGK ödemeyecek Seyrantepe değil, Virantepe