Çiftçi-Sen’den deprem dayanışması

Çiftçi-Sen depremden etkilenen kırsal bölgedeki çiftçilere 6 gün boyunca yem desteği verdi. Desteklemeyle ilgili açıklama yapan Çiftçi-Sen, hayvanlarını satmak zorunda kalmasınlar diye bu adımı attıklarını açıkladı

BİRGÜN EGE

Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen) 11 Mart ile 16 Mart tarihleri arasında Antakya, Defne, Samandağ köylerinde depremden zarar gören, hayvanlarına yem bulmakta zorlanan köylülerle dayanışmak, hayvanlarını besleyemediklerinden dolayı satmak zorunda kalmalarını engellemek için hayvan yemi dağıttı.
Çiftçi-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Yerleşim alanlarının tarım arazilerine doğru büyütülmesi sonucu birçok köy kent merkezleriyle birleşmiş durumda, Hatay’da bunlardan birisi. Büyükşehir Yasası köylerin bir gecede mahalle olması, köy tüzel kişiliklerinin yok edilerek kentlere bağlı mahalleler haline getirilmesi mal varlıklarının belediyelere veya merkezi idarenin bazı kurumlarına geçmesi sonucu mera ve otlaklar yok edilmiş, imara ve özelleştirmeye açılmış, küçük boyutlarda hayvan yetiştiriciliği yapanların bu alanlara erişimi engellenmiştir. Yem fiyatlarının neredeyse her gün zamlanmasının üzerine deprem de yaşanınca, kendi ailesinin beslenme ve barınma ihtiyacını karşılamakta zorlanan hayvan yetiştiricilerine daha da zor durumda bırakmış, hayvanlarını yok pahasına fırsatçılara satar hale getirmiştir” denildi.

Açıklamada, şunlar dile getirildi: “Çiftçi-Sen bu durumda kalan bir kısım köylüyle dayanışmak, hayvanlarını satmak zorunda kalmalarını engellemek için deprem bölgesine gidip onlara yem dağıtmış, hayvanlarını yok pahasına satmalarını engellemek üzere hareket etmiştir. Otlak ve meralar acilen köy tüzel kişiliklerine tekrar verilmeli, küçük ölçekli hayvan yetiştiricilerinin bu otlak ve meralardan yararlanması sağlanmalıdır. Devlet acil olarak bu köylülere yem desteğini ayni olarak ödemelidir. Hayvanların bir günlük yemini bile karşılamayan para desteği (ki kimlere verildiği de belli değildir) destek anlamı taşımaz. Çiftçi-Sen olarak çiftçilerin talepleri ve için bu güne kadar olduğu gibi bu günde mücadele etmeye devam edeceğiz. Dayanışma yaşatır.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’li Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı: "Köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti” TOKİ inşaatında hatalar olduğu ortaya çıktı Su indirimi için ilk adım Mücadele bütün Datça kıyıları için Otizmli çocuğa şiddet davası görüldü