CNN International’dan CNN Türk’e inceleme: Heyet geliyor

Demirören yönetiminde iktidar yanlısı yayınlarda vites yükselten CNN Türk, şirketin ABD’deki merkezinden gelecek bir heyet tarafından incelenecek.

Taraflı yayınlar yaptığı gerekçesiyle CNN International’a şikayet edilen CNN Türk, şirketin merkezinden gelecek heyet tarafından incelenecek. CNN Türk’te, incelemeye yönelik hazırlıklar yapıldığı iddia ediliyor.

CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan, CNN Türk’ü taraflı yayınlar yaptığı gerekçesiyle CNN’in merkezine şikayet etmişti. Özcan’ın verdiği bilgilere göre şirketin merkezi ABD’den bu hafta bir heyet gelecek ve kanalın yayın politikasını inceleyecek.

Odatv’ye konuşan Özcan, heyetin ziyaretinin de rutin bir inceleme ziyareti olmadığını söyledi.

CNN Türk’ün yanlı haberler yaptığı gerekçesiyle inceleneceği aktarılırken heyetin, CNN Türk’ün yayınlarını, kime ne kadar ekranda süre verdiklerine bakarak, muhalefet hakkındaki yayınlanan görüntüleri inceleyecekleri belirtildi.

Twitter hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Özcan, “CNN Türk’te tatlı bir telaş mı var yoksa? ABD’den bu hafta gelecek CNN heyetine ne kadar tarafsız bir kuruluş olduğunuzu ispat etmek için hazırladığınız alt yazılı videolar bitti mi?” dedi.

NE OLMUŞTU?

2019 yılının Mart ayında yapılan Yerel Seçimlerde CHP'nin 'yanlı yayıncılık’ şikayeti ile CNN heyeti Türkiye'ye gelmiş, kanalın yönetim kurulunda değişiklikler yaşanmıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
33 yaşındaki eski oyuncu Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti Gerçek Gündem satıldı Kaza geçiren Şirin Payzın ameliyat edildi Rasim Ozan Kütahyalı'dan Ekrem İmamoğlu'na hakaret! RTÜK, sansürün faili oldu