Cuma namazına göre ders ayarı

MEB tarafından gönderilen yazıda uzaktan eğitimde derslerin öğretmenler tarafından ayarlanması ve cuma namazı saatine dikkat edilmesi istendi.

Mustafa Kömüş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen yazıda EBA canlı derslerin cuma namazına göre ayarlanması istendi. Ayrıca gönderilen yazıya göre 54 EBA canlı dersi yapılabilecek. Bu da öğretmenlere ekstra yük getirecek. Bakan Yardımcısı Reha Denemeç tarafından gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kendi öğretmenleriyle anlık etkileşim halinde olarak ders yapabilmesine olanak sağlayan EBA Canlı Ders özelliğinin kullanımına yönelik bazı yenilikler yapılmıştır:

♦ EBA Canlı Ders özelliğiyle, pazar günü hariç her gün 08.30—20.20 saatleri arasında canlı ders yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimizin aynı anda sisteme getireceği yoğunluğun dağıtılmasının hedeflendi.

♦ Zaman planları; hazırlık sınıfı hariç tüm seviyedeki öğrenciler için Pazartesi— Cumartesi günleri dahil her gün 9 ders olmak üzere haftalık toplam 54 EBA canlı ders yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır.

♦ Lise hazırlık sınıflarının pazar hariç her gün 08.30—20.20 saatleri arasında istenilen saatte ders yapabilmesine imkân sağlanmıştır.

♦ Öğrencilerimizin sokağa çıkma yasağının olmadığı 13.00—16.00 aralığı ve cuma namazı saatine denk gelen zaman aralığının dikkate alınabilmesine olanak sağlama amacıyla belirtilen günlük ve haftalık ders saatlerinden daha fazla ders saati sağlanmıştır. Öğretmenler çizelgeleri esas alarak ders atamalarını belirtilen saat aralıklarından istedikleri saatlere yapabilecektir.

♦ Canlı dersler sırasında öğrencilerin kameraları genellikle kapalı olacak, ancak ders süresince birkaç kez olmak üzere derse odaklanmayı artırmak ve kontrol amaçlı olarak öğretmenler, öğrencilerin kameralarını kısa süreli açmalarını isteyecektir.

♦ EBA Canlı Ders ve harici canlı ders atamaları öğretmenler tarafından yapılacaktır. Okul yöneticilerimizin canlı ders programlarını, zorunlu haller dışında EBA platformu kullanılacak şekilde oluşturmaları, sürecin izlenmesi, raporlanması ve değerlendirilmesi açısından önem arz etmektedir.

♦ Okul yöneticileri tarafından okullarındaki sınıf ve branş öğretmenlerinin oluşturdukları canlı ders atama raporları sistem üzerinden görüntülenebilecektir. Öğretmenlerimiz, istenmesi durumunda 4 şubeye kadar şube birleştirme özelliğini kullanabileceklerdir.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Tarikatlarla bir protokol daha: Kapılar onlara açık 1 milyondan fazla çocuk kayıp 1 öğün ücretsiz yemek davasında karar: Mahkeme 'MEB çocukları aç bırakabilir' dedi MEB özeller için çalışacak Yoksulluk temel hak dinlemiyor: Sosyal yardım yoksa eğitim yok