Çürümüş düzeni yıkalım

Haber Merkezi

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in ifşaatlarıyla yeniden gündeme gelen devlet, mafya, siyaset ve sermaye ilişkilerine dikkat çeken SOL Parti “Çürümüş düzeni kökten değiştirmek ve yenisini kurmak için” çağrı yaptı.

SOL Parti’nin yazılı açıklamasında, “Son günlerde yeniden hızlanan ‘Sedat Peker ifşaları’ ülkenin devlet yapısına, sermaye-mafya-yargı-siyaset ilişkilerine dair malumun ilanı denebilecek bir tabloyu yeniden gözler önüne serdi” denildi. NATO konsepti ile sola karşı teşkilatlandırılan kontrgerilla güçlerinin 1980 sonrasında da devletin her türlü pis işini yapmak için görevlendirildiği hatırlatılan açıklamada, “Bu çete artıkları şantaj, tehdit, silah kaçakçılığı, uyuşturucu, tahsilatçılık gibi işlerle küpünü doldururken 2000’lerin ortalarından itibaren AKP’nin kirli işlerinin de maşası oldu” ifadeleri kullanıldı.

YENİSİNİ KURALIM

“Peker’in iddiaları, devrimcilerin yıllardır ortaya serdiği bu geniş tablonun kimi parçalarını tanıklıklarla ortaya çıkarıyor” denilen açıklamanın devamı şöyle: “Ancak bu iddiaları araştıracak bir savcı çıkmıyor çünkü Saray rejimi bu kirli ilişkilerin tam da ortasında oturtuyor. Halkımız açlıkla yoksullukla pençeleşirken... Mafyadan para alan vekiller, uyuşturucu tacirleriyle ilişkili bakanlar, siyasetçilerin kokain trafiğindeki çocukları, FETÖ borsası kurup tehditle para kaçıranlar, kaset şantajları içindeki 5li çete üyeleri ve niceleri... Bugün AKP Saray rejiminin üzerine oturduğu düzen tam da budur. Ortada bir duvar ve çekilecek bir tuğla yoktur. Baştan aşağı çürümüş, zombileşmiş bir düzen vardır. Tümden yıkıp yeniden kurmak dışında bir seçenek kalmamıştır. Tüm bu rezalet içinde yaşamak istemeyen halkımıza bir kez daha örgütlenme çağrısı yapıyoruz. Bu düzeni yıkmaya ve eşit özgür bir ülkeyi yeniden kurmaya çağırıyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı İstanbul’u istiyorsa Erdoğan nerede? Zeydan Karalar ikinci döneme hazır: Seçim için oran verdi O karanlığa artık millet izin vermez