Daha önce hakkında çıkan haberlerin yalanlandığı Dilek Hemşire yaşamını yitirdi

Daha önce yaşamını yitirdiğine yönelik haberlerin yalanlandığı hemşire Dilek Akçabelen yaşamını yitirdi. Dilek Hemşire’nin yaşamını yitirdiğine dair açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı

Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen hayatını kaybetti. İki gün önce Dilek Hemşire’nin yaşamını yitirdiği öne sürülmüş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise iddiayı yalanlamıştı. Fahrettin Koca, 1 Haziran gecesinin ilk saatlerinde yaptığı açıklamada Dilek Hemşire’nin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Bakan Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dilek Hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Koca, Dilek Hemşire’nin yaşamını yitirdiğine dair haberleri yalanlarken, “Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. Covid -19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisan'dan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" demişti.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, koronavirüsten yaşamını yitirdi.

Akçabelen, koronavirüs salgını başladığında 34 haftalık hamileydi ve doğum iznine ayrılmıştı.

30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı. 2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da gördü.

Ancak sezaryenden sonra hem lohusalık hem de izole odada tek başına yatmanın yarattığı travma ile ağlama krizleri başladı. Durumu hızla kötüleşti ve doğumunun ertesi günü uyutularak yoğun bakıma kaldırıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti" Çorlu Tren Katliamı davasında karar verildi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı AKP’li Başkan, Kaymakam ve Garnizon Komutanı resmi 23 Nisan törenine katılmamış Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor