Davutoğlu: Türkiye Cumhurbaşkanı'na bir daha başka ülkelerin devlet başkanları 'aptal olma' diye hitap edemeyecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya’daki iftar programında; “Devletimizin itibarı daha güçlü olacak. Kurumlarımız daha güçlü olacak. Türkiye’nin uluslararası itibarı bugün olduğu gibi asla çiğnenmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bir daha başka ülkelerin devlet başkanları ‘Aptal olma’ diye hitap edemeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Konya ziyareti kapsamında Konyalılar ile iftarda bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Konya'da yaptığı konuşmada, “Her bir siyasi partiye, her bir siyasiye, aydına, sivil toplum temsilcisine çağrımız var. Geliniz arınalım. Neden mi arınalım. Gelin kutuplaştırmadan, düşmanlaştırmadan arınalım” sözlerine yer verdi.

“GELİN ARINALIM”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Bizim inancımıza göre zamanın ve mekanın ruhu vardır. Her şeyin yaratılışında bir hikmet vardır. Zamanın ruhu Ramazan ayıyla tecelli ediyor ve mekan Konya. Devlet geleneğimizin kartal şehrindeyiz. Selçuklu’nun merkezinde. Hem inanç hem devlet bütün kültürümüz burada. Arınma ayında Ramazan ayında Konya’mızdan ülkemizin her bir köşesine. Her bir siyasi partiye, her bir siyasiye aydına sivil toplum temsilcisine çağrımız var. Geliniz arınalım. Neden mi? Geliniz ötekileştirmeden kutuplaştırmadan arınalım. İnsanları kardeş bilelim. Hazreti Mevlâna gibi gel diyelim git demeyelim. Kucaklayalım, ötekileştirmeyelim. Hacı Bektaş-i Veli gibi soframızı, kapımızı, alnımızı açık tutalım. Yunus Emre gibi sevgi diyarı ilan edelim bu toprakları.

“HİÇBİR GÜÇ VE KUDRET BU TOPRAKLARIN MANEVİ DEĞERLERİNE ZARAR VEREMEYECEK”

Uzun zamandır milletimiz yorgun düştü. Yukarıdan gelen üstenci bir dil, buyurgan bir dil toplumumuzu kutuplara böldü. Bizden ve onlardan dediler. Siz ve biz dediler ve sürekli olarak toplum içindeki farklılaşmadan siyasi kutuplaştırmalar çıkardılar. Buradan, Konya’dan çağrıda bulunuyoruz gelin barışalım. Yine Konya’dan. Sayın cumhurbaşkanı adayımızın huzurunda ve bütün cumhurbaşkanı yardımcılarımızla bütün siyasi erkanla birlikte biz Hazreti Mevlânâ’nın, Seyyid Mahmud Hayrani’nin ve daha nice büyük Horasan erenlerinin torunlarının olarak söz veriyoruz. Hiçbir güç ve kudret bu toprakların manevi değerlerine zarar veremeyecek. Kimse Konyalılara ve milletimizin yüreğine korku salmaya kalkmasın. Kimse bir daha bu topraklarda din ve vicdan özgürlüğünü asla kısıtlayamayacak.

“HAYAT TARZINIZ NE OLURSA OLSUN. SİZLER ONURUNA SAYGI DUYMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ İNSANLARSINIZ”

Başörtüsünü yasal çerçeveye kavuşturmak başta olmak üzere şu ana kadar din ve vicdan konusunda elde edilmiş bütün kazanımlarımız korunacak daha da güçlendirilecek. Sayın cumhurbaşkanı adayımızla ve diğer siyasi genel başkanlarla birlikte altına imza attığımız temel ilkeler ve hedefler metnini bugün iktidardakiler okusunlar ve milletimiz, hepimizin altında imzası olan o metinde bütün bir millete şu teminatı verdiğimizi görecekler. Din ve vicdan özgürlüğündeki kazanımlar korunacak ve daha da gelişilecek. Kimse korku salmasın. Buradan bütün 85 milyonun her birine sesleniyoruz. Düşünceniz, inancınız, felsefeniz hayat tarzınız ne olursa olsun. Sizler bizim için onuruna saygı duymak zorunda olduğumuz insanlarsınız.

“TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI İTİBARI BUGÜN OLDUĞU GİBİ ASLA ÇİĞNENMEYECEK”

Anadolu da devlet geleneğimizin kurulduğu bu mekândan sesleniyorum. Konya’da mekanın ruhu manevi derinlik ve tarihi derinliğin buluştuğu bir yerdir. Kimse Türkiye’nin geleceğinde herhangi bir şekilde milli beka ya da devlet yapımızla ilgili kaygı duymasın. Aksine bu sözü Selçuklunun merkezinden gür sesle veriyoruz. Devletimizin itibarı daha güçlü olacak. Kurumlarımız daha güçlü olacak. Türkiye’nin uluslararası itibarı bugün olduğu gibi asla çiğnenmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına bir daha başka ülkelerin devlet başkanları ‘Aptal olma’ diye hitap edemeyecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik tehditler karşısında atıl kalacağımızı beklemesin, düşünmesin. İşte buradan tarihteki en kararlı terörle mücadeleleri vermiş bir başbakan olarak ifade ediyorum. Türkiye’ye hangi terör örgütünden hangi dış mihraktan gelirse gelsin devlet yapımıza zarar verecek her türlü gelişmenin karşısında dimdik ayakta duracağız.

“KİMSE TOPLUMUN YARISINA DOĞRU DÖNEREK, TERÖR SUÇLAMASINDA, HAİN SUÇLAMASINDA BULUNAMAYACAK”

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cumhuriyet fikrinin Türkiye’deki kökleşmesine katkıda bulunmuş bütün büyük demokrasi kahramanlarına Adnan Menderes’e, Necmettin Erbakan’a ve bütün büyüklere Süleyman Demirel’e, Bülent Ecevit’e hepsini rahmetle anarak ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti itibarını tekrar kazanacak. Kimse toplumun yarısına doğru dönerek, terör suçlamasında, hain suçlamasında bulunamayacak.”

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Demirtaş'tan kendisine 'gerizekalı' diyen Hakan Ural'a yanıt CHP heyeti, Kepez Belediye Başkanı'nı cezaevinde ziyaret etti KKM’nin ağır faturası zarar rekora yol açtı AKP'de Şebnem Bursalı ve Hüseyin Filiz'e tepkiler devam ediyor Ayhan Bora Kaplan hakim karşısına çıktı: Tüm suçlardan sorumlu tutuldu