Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz’ın, İskenderun hakimi C.S. ile sevgili oldukları dava dosyasına girdi. Eryılmaz'ın C.S.'ye davalarını takip ettirdiği ve ev, araba ile “Rolex” saat aldığı, bir poşet içerisinde de 50 bin dolar gönderdiği belirlendi. C.S.'nin, Eryılmaz ile ilgili olabilecek dava dosyaları hakkında bilgi verdiği ve verilen kararları paylaştığı ortaya çıktı.

Demir Yumruk operasyonu: Örgüt lideri Eryılmaz'ın hakim C.S. ile 'sevgili' oldukları ortaya çıktı

Demir-çelik fiyatlarını manipüle eden, 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan Erol Eşrefoğlu, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak'ın liderliğini yaptığı 3 suç örgütüne yönelik düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonundan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Sabah’ın haberine göre, malvarlığı değerlerini aklamak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçları kapsamında düzenlenen operasyonda, örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz'ın telefon incelemesinden İskenderun Hâkimi C.S. ile 'aşk' yaşadığı belirlendi.

EV, ARABA VE SAAT ALMIŞ

İkilinin irtibata geçtiği WhatsApp üzerinden gerçekleşen konuşmalarda, hakim C.S.'nin kendisine ait görüntü ve videoları Eryılmaz ile paylaştığı, Eryılmaz'ın hakim sevgilisine araba satın aldığı ve bu konuda mesajlaştıkları ortaya çıktı.

Hüseyin Eryılmaz'ın C.S.'ye "Rolex" marka saat aldığı ve fotoğrafını paylaştığı, Ankara'da bir ev alımı konusunda Hüseyin Eryılmaz'dan talimatlar aldığı, devamında bu eve ait olduğu değerlendirilen kredi ödemesini de Eryılmaz'ın yaptığına dair yazışmalar çıktı.

DOSYALAR HAKKINDA BİLGİ AKIŞI

Hakimin bakmakta olduğu İskenderun İcra Mahkemesi'ne ait dosyalarda Hüseyin Eryılmaz ile ilgili olabilecek dosyalar hakkında bilgi verdiği, zaman zaman dosyadan evrak görüntüleri paylaştığı, tedbir talepli işçi alacağı dosyası hakkında Eryılmaz ile görüştüğü, Eryılmaz'ın "verme", "tedbir bana zararı olur" demesi üzerine "bir şey vermedim", "zaten hacizleri kaldırdık" dediği belirlendi.

"ÜÇ MAKİNEDEN HACİZİ KALDIRDIM"

Hakim C.S.'nin, Hüseyin Eryılmaz ile ilgili dosya takibi yaptığı, satış talebi konulu dilekçe fotoğrafını göndererek "üç tane makinedeki haczi kaldırdım" mesajı attığı, bu gibi birçok demir çelik sektörüyle ilgili dosya ve haciz taleplerinde Eryılmaz'a bilgi verdiği ortaya çıktı.

Hüseyin Eryılmaz'ın dosyalar karara çıkmadan kendisine bilgi vermesini istediği ve C.S.'nin bu kapsamda bilgiler verdiği belirlenirken, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Eryılmaz'ın kendi adamının yargılandığını, dosyada ise hakimin "tamam ilgileneceğim" diyerek bu dosya hakkında aralıklı olarak konuştukları tespit edildi.

Soruşturma dosyasına giren hakim C.S.'nin İskenderun İcra Hukuk Mahkemesi'ndeki Nursan Çelik'in davacı olduğu dosya hakkında verdiği kararları paylaşarak Hüseyin Eryılmaz'a "senin için hepsi aşkım" yazdıktan sonra "karar onaylandı" dediği yazışmalar da tespit edildi. Kendisinin gördüğü dava dosyasına ait fotoğraflarını da Eryılmaz'a göndererek "bu sefer ziraat bankası Nurdan'la ilgili satış durdurma istemiş İbrahim'e gönderdim", "problem yok ilgileniyorum geçen seferki gibi hallediyorum. Bilgin olsun merak etme" yazdığı, Eryılmaz'ın "dikkat et" yazması üzerine "merak etme" dediği görüldü.

FETÖ DOSYASINI DA TAKİP ETMİŞ

Örgüt liderinin hakim sevgilisi, Hüseyin Eryılmaz'ın talep ettiği bir FETÖ dosyası ile ilgileneceğini yazdıktan sonra dosya hakkında Hüseyin Eryılmaz'a bilgi verdiği, bir tanıdığını aradığını belirterek duruşma bittiğinde "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" kararı verildiğini söyledi.