Deprem günü Ramazan ihalesi

Binlerce yurttaş 6 Şubat'taki depremin ardından enkaz altındayken AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin aynı gün saat 14.00’te “Ramazan” ihalesi düzenlediği ortaya çıktı. Bu kapsamda 5,5 milyon TL’ye imza atıldı.

Mustafa BİLDİRCİN

6 Şubat’ta Maraş merkezli yaşanan depremlerin gölgesinde gerçekleştirilen kamu ihalelerinden bir yenisi daha belgelendi. AKP’li Fatma Şahin idaresindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin depremin yaşandığı gün, “Ramazan iftar yemekleri hazırlanması ve dağıtılması” ihalesi düzenlediği ortaya çıktı. Antep’in de depremden etkilenen kentlerin arasında yer aldığına dikkati çeken Antep Şahinbey Belediye Meclisi'nin CHP’li üyesi Hasan Şencan, deprem günü ihale düzenlenmesine tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında yemek pişirilmesi ve dağıtılmasına yönelik 9 Ocak’ta ihale açtı. İhale duyurusunda, ihalenin 6 Şubat günü gerçekleştirileceği ve ihaleye son teklif saatinin 14.00 olduğu belirtildi.

DEPREM DURDURAMADI

Türkiye, 6 Şubat sabahına Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremlerle uyandı. Türkiye'deki 11 kentin yanı sıra Suriye'deki kentlerden de hissedilen depremler nedeniyle hayat adeta durdu. Ancak AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 9 Ocak’ta duyurduğu ihale tarihinden geri adım atmadı. Çok sayıda kamu idaresi, “Mücbir sebep” nedeniyle ihalelerini iptal ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ihale komisyonu, Ramazan ayında pişirilecek yemeklere talip olan şirketlerin tekliflerini değerlendirmekle meşgul oldu.

EN İYİ BİLDİKLERİ İŞ

22 Mart'ta yayımlanan sonuç ilanına göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Merve Global Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret isimli şirket ile 5 milyon 500 bin TL’lik anlaşma yapıldı. İhalenin sözleşmesinin 17 Mart'ta imzalandığı bildirildi.

Yaşananlara tepki gösteren CHP’li Hasan Şencan, “Binlerce ev yıkılmış, binlerce insan vefat etmiş, binlerce insan enkaz altında yardım beklerken bunlar o ara ihale vermekle meşgullermiş” dedi. Deprem sabahı yalnızca Türkiye’de değil, çok sayıda ülkede de seferberlik ilan edildiğini kaydeden Şencan, şunları söyledi:

“Deprem sabahı bizim yerel yöneticiler en iyi bildikleri işi yapmakla meşgullermiş. Bugünleri kayda geçiriyoruz. Yok öyle, ‘Doğal afet, büyük deprem’ diyerek bahanelerin arkasına sığınmak. Afetler olağandır ama önlem almayan yöneticiler en büyük felakettir. Sorumluları bağımsız yargı önüne çıkarıp, tek tek cinayetten yargılanmasını sağlayacağız."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla Meteoroloji'den sağanak uyarısı Cemaatlerin miras paylaşım kavgası Kamunun arazileri cemaatlere peşkeş