Dev firmada ücret isyanı

Umut SERDAROĞLU

Dünyanın en büyük teknoloji kuruluşu Apple, ülkedeki ekonomik krizin ardından ürünlerine zam üstüne zam yapmaya başladı. Son bir ay içerisinde 3, son üç günde ise 2’nci zammı yapan Apple’da en pahalı telefonun fiyatı 76 bin 499 TL’ye yükseldi. Yapılan zamlar ülke genelinde tepkiyle karşılanırken Apple Türkiye çalışanları da şirketin zamlara rağmen “düşük ücret” ve “yoğun mesai” politikası izlediğini iddia etti.

BirGün’e konuşan Apple çalışan iddiayı şu sözlerle anlattı: “Normalde 6 ayda 1 zam yapıyorlar ancak kasım ayından bu yana bize zam yapılmadı. Türkiye’nin mevcut ekonomisinden dolayı 3 ayda 1 zam ihtimalini de değerlendireceklerini söylemişlerdi ama ondan da ses yok. Birçok arkadaşımızın aldığı net maaş 13 bin TL civarı. Özellikle bekâr arkadaşlarımız kiralarını ödeyemediği için ya aile evine dönmeye başladı ya da ortak eve çıkma yöntemine başvuruyor. Hepimiz zor durumdayız. En son yöneticilerle yapılan toplantıda bir arkadaşımız icra belgesiyle yaşadığı sorunları anlattı, ama ondan da ses çıkmadı. Çalışma saatlerinin 9 saat olduğunu ve buna rağmen çok az kişiyle çalıştıklarını aktaran çalışan, "İşe alımları durdurdukları için kimse işe girmiyor. İşten çıkanlar da olunca yükümüz daha da ağırlaşıyor” dedi.

Devlet tarafından verilen emeklilik hakkının da engellendiğini öne süren çalışan, “Bize ‘istifa edebilirsiniz ama sizi geri alamayız’ dediler” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı