Devletin ajansı Soylu’nun yanına gizlenerek gidiyor

Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Soylu, bir haber nedeniyle kızdığı Anadolu Ajansı'na ambargo koydu. AA muhabirleri, Soylu'nun açıklamasını kurum logosunu söktükleri mikrofonla izlemek zorunda kaldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla 'kamu yayıncısı' Anadolu Ajansı (AA) yetkilileri arasında gerginlik olduğu iddiaları, Mersin'deki polisevi saldırısında çekilen fotoğrafla başka bir boyuta taşındı.

İddiaya göre abonelerine servis ettiği bir haberdeki MİT'le ilgili ifadelere sinirlenen Soylu, AA yöneticileriyle gerginlik yaşadı ve kurumun programlarını izlemesine ambargo koydu. Halktv.com.tr’nin haberine göre Anadolu Ajansı, 21 Eylül tarihinde Bursa'da 20 Nisan'da infaz koruma memurlarını taşıyan cezaevi servisine yönelik bombalı saldırıyla ilgili haberini yayınladı. Haberin detayında operasyonu MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın ortak düzenlediği belirtildi. Ancak haber kısa sürede değiştirildi ve MİT’le ilgili ifadeler metinden çıkarıldı. Bu değişikliğin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müdahalesi üzerine yapıldığı iddia edildi. Ayrıca Soylu'nun, AA’nın üst düzey yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde gerginlik yaşandığı öne sürüldü. Ancak detaylar silinene kadar başta TRT olmak üzere birçok haber sitesi haberi ilk haliyle yayınladı. AA ise daha sonra operasyon hakkında açıklama yapan Soylu'nun sözlerini haberleştirmedi. Bunun üzerine Soylu AA'ya 'ambargo' kararı aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özgür Özel'den Erdoğan'a yanıt: Küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktada AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi 562 bin TL'lik Rolex saat takan AKP'li Yenişehirlioğlu: "Alın teriyle helal yoldan edindim" CHP’den “AKP Anayasasına” kırmızı ışık: “Yan yana gelmemiz mümkün değil” Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor