Diyalektik heyecan: Hegel’in 4 bin sayfayı aşkın ders notu bulundu

Alman felsefeci Hegel’in 4 bin sayfayı aşkın ders notu bulundu. Notların, felsefe profesörü Christian Illies başkanlığındaki uzman bir ekip tarafından derlenip baskıya hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Felsefe tarihinde önemli bir yeri olan ve özellikle diyalektik konusundaki fikirleriyle bilinen Alman filozof Georg Wilhelm Friedrich Hegel ile ilgili heyecan yaratan bir gelişme yaşandı.

Hegel hakkında çalışmalar yürüten Friedrich Schiller Üniversitesi’nden profesör Klaus Vieweg, Münih ve Freising başpiskoposluğunun kütüphanesinde Hegel'in derslerine ilişkin 4 bin sayfadan fazla not buldu.

The Guardian’da yer alan habere göre Vieweg, bu el yazmalarını bulmayı, Ludwig van Beethoven’ın yeni bir notasını bulmaya benzetti.

Profesör Vieweg'e göre bu notlar, Hegel'in estetik ve sanat konusundaki fikirlerini anlamaya yardımcı olacak.

ÖĞRENCİLERİNDEN BİRİ YAZDI

Söz konusu notların, 1816-1818 yılları arasında Heidelberg Üniversitesi’nde Hegel’in ilk öğrencilerden biri olan Friedrich Wilhelm Carove tarafından tutulduğu tahmin ediliyor.

Bulunan notlar, Vieweg ve Bamberg Üniversitesi’nin felsefe profesörlerinden Christian Illies başkanlığındaki uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından açıklamalı bir baskı halinde derlenecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
"Ölümlü Dünya 2" filmi Netflix'e geliyor Cem Yılmaz öfkelendi: “Bir-iki gerizekalı kendine eğlence bulmuş” Oyuncu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti Fatih Akın yeni filminin hazırlıklarına başladı Çöplük ziyaretleri