Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğa şiddet: 2 polise daha tutuklama kararı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 yaşında erkek çocuğu Y.D.'nin darpedilmesiyle ilgili olarak tutuklanan 3 polis memurunun ardından, ilçe emniyet amiri ve 1 polis memuru hakkında daha çocuğun avukatları ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğa yapılan işkenceyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan 2 polis memuru hakkında tutuklama kararı verildi.

Lice Cumhuriyet Savcılığı, 21 Mart'ta 14 yaşındaki Y.D'yi darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 1'i komiser, 5 polis memurundan 2'sinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Savcılığın itirazı üzerine Lice Asliye Ceza Mahkemesi, serbest bırakılan 2 polis memurunun tutuklanmaları yönünde karar verdi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 5 polis memurundan 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklanmış, 2'si serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Valiliği de olayla ilgili söz konusu 5 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bahçeli AKP’ye balans ayarı çekti Ölen borçlusunun mezarını açıp cesedi yakmaya çalışan kişi serbest bırakıldı Utanın ‘büyükler’ Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde 'yeni anayasa' teklifinde bulunacak Mehmet Şimşek: Belli ki kötü niyetli çevreler var