Dolar/TL tarihi zirvesine yakın seyrediyor

Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 12'ye çekmesinin ardından yükselişe geçip 18,41 TL ile tarihi zirvesini yeniden gören dolar 18,40 lira ile rekoruna yakın seyrediyor. Euro/TL ise 18,08 civarında seyrediyor.

Dün Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası 18,41 TL ile tarihi zirvesini yeniden gören dolar/TL güne yüksek başladı.

Tarihi zirvesine yakın seyreden kur 18,40 TL'den işlem görüyor. Euro ise, 18,04 TL'den fiyatlanıyor.

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası Fed'in faizlerde 75 baz puanlık artışı ve TCMB'nin faiz indirme beklentilerinin etkisiyle yılın zirvesini görmüştü. Dün güne 18,34 ile başlayan dolar Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puan faiz indirme kararının ardından 18,41 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini bir kez daha görmüş oldu.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Fed faiz artırımı kararı sonrası dolar uluslararası piyasalarda da güçlendi. Dolar endeksi, gelişmiş ülke merkez bankalarının artan enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileriyle 20 yıl sonra tekrar 112 seviyesini üzerini gördü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Merkez Bankası rezervleri eriyor Gram altında yeni rekor! Altın fiyatlarında son durum THY'den yerel seçim kararı