Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 512,2 milyon dolarlık ‘afet’ finansmanı

Dünya Bankası, Türkiye’nin doğal afetlere karşı dayanıklı konut ve altyapıya erişimini genişletmesi için 512,2 milyon dolar tutarında finansmanı onayladı.

Dünya Bankası, Türkiye’de konutların ve altyapının deprem, sel gibi doğal afetlere karşı güçlendirilmesine yönelik 512.2 milyon dolar tutarında finansmanı onayladı.

Reuters'ın Dünya Bankası tarafından yayınladığı bültene göre kredinin, 338.5 milyon dolarlık bölümü, hane halklarının konutlarını deprem ve iklim tehlikelerine karşı dayanıklılığını artıracak şekilde güçlendirebilmeleri veya yeniden inşa edebilmeleri için yeni ve uygun finansman mekanizmalarının geliştirilmesi amacıyla hükümete sağlanıyor.

Kredinin 173,6 milyon dolarlık bölümüyse daha dayanıklı altyapı inşa etmeleri amacıyla belediyelere finansman sağlanması için İller Bankası’na kullandırılacak.

Öte yandan, banka, 2022 Haziran’da da ‘Deprem, Sel ve Orman Yangını Acil Durum Yeniden İnşa Projesi’ için Türkiye’deki belediyelere kredi olarak verilmek üzere 449 milyon dolarlık finansman sağlamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Dünya Bankası'ndan alınan kredide 'mülteci' şartı: CHP tepki gösterdi AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi Bakan Şimşek: Halkı ikna etmemiz gerekiyor Fahiş fiyatlar boykot getirdi: "Hafta sonu kafe ve restoranlara gitmeyin" Kamu varlıkları son sürat satılıyor