Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı iddia edilen Keşan Belediyesi’nde çalışan 4 kişi açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

Keşan’da deprem yardımlarını çaldıkları iddiasıyla 4 belediye çalışanı açığa alındı
Fotoğraf: DHA

Edirne Keşan'da, Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı iddia edilen 4 belediye çalışanı açığa alındı.

DHA’nın aktardığına göre, depremzedelere gönderilmek üzere Keşan Kaymakamlığı ve AKP’li Keşan Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Belediyenin çağrısı sonrası halk, elektrikli ısıtıcı, bot, atkı, bere, battaniye, çocuk maması, termal içlik, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, kazak, kışlık kıyafet, çorap ve çocuk bezi gibi ihtiyaçları Keşan Lisesi Kapalı Spor Salonu'na getirdi.

Tasnif için görevlendirilen Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden 4 kadın personel, iddiaya göre, bazı yardım malzemelerini çalarak evlerine götürdü. Olayın ortaya çıkmasının ardından 4 kişi, açığa alınırken, haklarında soruşturma başlatıldı.

“BU İŞİN AFFI YOK”

AKP’li Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Şu anda soruşturma aşamasındayız. Soruşturma doğrultusunda iş akitleri feshedilecek. Yarına kadar savunmaları istendi. Pazartesi günü de disiplin kurulu toplanacak. Olay gerçek ise derhal işlerine son verilecek. Bu işin affı yok. Böyle bir şeyi kimse affedemez. 539 çalışan personelimin hepsi yüreğini koymalı. O 4 kişi, bizim elemanımız olamaz. Bunu kabul edemiyoruz. İddialar ve tespitler var. Yapıldı gibi anlıyorum. Bilgiler bu yönde. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Fotoğraf: DHA | AKP'li Keşan Belediye Başkanı Mustafa HelvacıoğluFotoğraf: DHA | AKP'li Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu