Ehliyet sınavında soruların yüzde 10'u animasyonlu olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavlarında animasyonlu soru sayısının adaylara sorulan tüm soruların yüzde 10’unu oluşturduğunu açıkladı.

Ehliyet sınavlarında animasyonlu sorular kullanma kararı alındı. Hemen ardından adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için deneme sınavları paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başlatılan uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ehliyet sınavlarında yer alan animasyonlu soruların sayısı her geçen gün artıyor. Gelinen noktada ehliyet sınavlarında soruların yüzde 10'u animasyonlu sorulardan oluşuyor” dedi.

“Animasyonlu sorular, gerçek yaşam durumlarına uygun olduğu için bu yenilik sınav geçerliği ve güvenilirliğine de katkı sağlıyor” diyen Özer, “Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr uzantılı internet adresinden erişilebiliyor” açıklamasını yaptı.

(İHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan: Diyarbakır'da arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık İsmailağa’dan Cübbeli Ahmet açıklaması: Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmamıştır Meclis'te nisan mesaisi: 3 kanun teklifi gündemde Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Karabük'te üniversite öğrencisi, kaldığı KYK yurdunda yaşamına son verdi