Elazığ Valiliği soru soran HDP'li Gergerlioğlu'nu Twitter'dan engelledi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter'dan Adalet Bakanlığı ve Elazığ Valiliği'ni etiketleyerek, "'Suçsuzum, tutuklarsanız İntihar edeceğim' diyen çocuğu tek kişilik bir hücreye niye koydunuz?" diye sordu. Bunun üzerine valiliğin kendisini engellediğini belirten Gergerlioğlu, "İktidarın nasıl bir yerde olduğunu gösterir bir örnek" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elazığ Cezaevi'nde yaşamını yitiren Umut Bulut hakkında Elazığ Valiliği ve Adalet Bakanlığı'na sosyal medyadan soru sordu. Soru üzerine Elazığ Valiliği Twitter'dan Gergerlioğlu'nu engelledi.

Gergerlioğlu, Elazığ Valiliği ve Adalet Bakanlığı'nı Twitter'dan etiketleyerek, "17 yaşında şüpheli bir şekilde Elazığ cezaevinde ölen Umut Bulut'un ailesini ziyaret ettik, ayrıntılı konuştuk. "Suçsuzum, tutuklarsanız İntihar edeceğim" diyen çocuğu tek kişilik bir hücreye niye koydunuz? @adalet_bakanlik. @elazig_valiligi Ailesi soruyor bunları. Cevap?" diye sordu.

Bu soru üzerine valiliğin resmi Twitter hesabından Gergerlioğlu engellendi.

Gergerlioğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Elazığ Valiliği’ne gayet güzel bir üslupla çağrıda bulunuyorum, baba ve abi de bu konuda çağrıda bulunuyorlar. Cevap olarak bizi sosyal medyadan engelliyorlar. Çok üzücü bir durum, iktidarın nasıl bir yerde olduğunu gösterir bir örnek, nasıl kendisini eleştireni yok saymaya çalıştığını, görmek istemediğini gösteren bir örnek."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı