EMO, yardım için AFAD’la görüşmelerin devam ettiğini açıkladı

Elektrik Mühendisleri Odası'nın çadır kentlerin elektrik tesisatlarının kurulmasına yönelik gönüllü yardım talebinin AFAD tarafından reddedildiği belirtilirken, AFAD Başkanı Yunus Sezer ise böyle bir yazının kendilerine gelmediğini söyledi. EMO tarafından yapılan açıklamada ise görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

HABER MERKEZİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem, 10 kentte büyük yıkım yarattı. Yurttaşlar enkaz altında kurtarılmayı beklerken enkazdan çıkarılanlar da evsiz kaldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), çadırkentlerin kurulum ve elektrifikasyonuna gönüllü destek için AFAD’ yaptığı başvurunun reddedildiği belirtildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise böyle bir yazının kendilerine gelmediğini söyledi.

EMO tarafından yapılan açıklamada taleplerinin sözlü olarak reddedildiği ancak görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD’a başvurarak, başta deprem bölgesinin yeniden elektrifikasyonu, çadır/konteyner kentlere elektrik verilmesi amacıyla malzeme temini, projelendirme ve uygulama olmak üzere tüm afet yönetim ve iyileştirme çalışmalarında sorumluluk almaya hazır olduğunu bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Elektrik Mühendisleri Odası’nın çadır/konteyner kentlerin tesisatı ve elektrifikasyonu için gönüllülük esasıyla destek verme taleplerinin AFAD tarafından reddedildiğini öğrendim. AFAD’ın kararı kabul edilemez. Gün husumet değil dayanışma günüdür. Karar gözden geçirilmelidir” dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise, “Sayın vekilin iddalarını araştırdık, ancak ne öyle bir yazı, ne de bir talep var. Dünyanın karşılaştığı en büyük afetlerden birini yönetmek için çalışırken, bir de bu dezenformasyona zaman ayırmak zorunda kaldık” diyerek açıklama yaptı.

EMO tarafından yapılan açıklamada da, “AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürlüğü temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, yardımımıza ihtiyaç olmadığı ve talebimizin reddedildiği sözlü olarak bildirilmiştir. Sözlü olarak ifade edilen reddin yazılı olarak tarafımıza verilmesi ve yeniden gözden geçirilmesi talebiyle Oda yetkililerinin AFAD ile sürdürdüğü görüşmeler devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyuna aktarılacaktır” denildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı