Endonezya'da Semeru Yanardağı patladı: 2 bin kişi tahliye edildi

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan 3 bin 676 metre yüksekliğindeki Semeru Yanardağı, lav püskürttü. Yanardağın faaliyete geçmesi üzerine yaklaşık 2 bin kişi tahliye edildi.

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan Semeru Yanardağı patladı.

AA’nın BBC'den aktardığı bilgiye göre, Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), Semeru Yanardağı'nın etrafındaki köylerde, aralarında çocuk ve yaşlıların olduğu bin 969 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi.

CİVARDAKİ 6 KÖYÜN ETKİLENDİ

Endonezya Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, yanardağın neden olduğu kül ve dumanın hava trafiğinde herhangi bir aksamaya yol açmadığı ancak bölgedeki havalimanlarının dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Fotoğraf: AA

Semeru Yanardağı'ndan püsküren yoğun kül ve dumanın 1500 metre yüksekliğe kadar çıktığı ve alarm seviyesinin en yüksek düzeye çıkarıldığı kaydedildi.

Endonezya'da yanardağ alarm sistemi "yeşil", "sarı", "turuncu" ve en üst seviyede "kırmızı" olmak üzere 4 seviyeden oluşuyor.

"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Semeru Yanardağı'nda 4 Aralık 2021'deki volkanik patlamada 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Petrol aramaları sağlığa tehdit Martha Koyu yeniden ihale yoluyla özel kişilere kiralanacak Hakkari'de köylüler madenlere karşı nöbete başladı Kuşların evi Van Gölü Havzası’nda dinamit: Tahribat artacak