Erdoğan’dan öldürülen doktor Ekrem Karakaya’nın ailesine taziye telefonu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’nın ailesiyle telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın öldürülen doktor Ekrem Karakaya’nın evini ziyaret ettiği esnada, doktorun annesi Zekiye Karakaya ve ağabeyi Mehmet Murat Karakaya ile telefonda görüştü.

Erdoğan, görüşmede, doktor Ekrem Karakaya’nın menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, ailesine başsağlığı diledi.

Erdoğan, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve en üst düzeyde cezalandırılması için gereken adımları en güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini savundu.

İKTİDARA "SİZİN DE PAYINIZ VAR" TEPKİSİ

Muhalefet ve çok sayıda hekim, Karakaya'nın öldürülmesinin ardından iktidarın da yanlış politikalar nedeniyle payının olduğunu savunmuş, istifa çağrısında bulunmuşlardı.

CHP lideri Kemel Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" demişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' öğüdüyle inşa edilen devlet geleneğimiz, bugün; ne hastanedeki doktorumuzu, ne ofisindeki avukatımızı ne de bir kadını koruyamayan beceriksiz bir anlayışa mahkûm durumda. Böyle devlet yönetilmez" derken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sağlıkta şiddetten, sağlıkta vahşete! Hastane personelinin can güvenliğini sağlayamayan, şiddete karşı önlem ve sorumluluk almayan her makam bu katliamdan sorumludur" ifadelerine yer vermişti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada ise, "Dün bize ‘Giderlerse gitsinler’ diyenlere sesleniyoruz. Bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz" denilmişti.

Genel Sağlık İş ise yaptığı yazılı açıklamada, “Kaygımız büyüktür. Ya bir gün sıra bana da gelirse endişesi tüm sağlık çalışanlarını çevrelemektedir. Halkın sağlığı için görevlendirdiği memuru korumakla yükümlü siyasi iktidar bir canın daha hayattan koparılmasını sadece izlemiştir” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı