Erdoğan ile Biden NATO zirvesinde görüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, Madrid'de NATO Liderler Zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi.

AA'nın haberine göre Erdoğan, ABD Başkanı Biden'le görüşmesinde, "NATO’nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir. Denge politikasıyla süreci çözme gayretindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım" dedi.

Görüşme 1 saat 15 dakika sonra sona erdi.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Tarafların görüşmesinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Biden'ın mutabakattan duyduğu memnuniyeti ilettiği bildirildi.

Ukrayna'ya destek ve tahıl ihracatı önündeki engellerin de konuşulduğu açıklanırken . ABD Başkanı Biden'ın yapıcı ikili ilişkileri sürdürme arzusunu yinelediği de kaydedildi. İstişarelerin önemi üzerinde anlaşmanın da sağlandığı ayrıca belirtildi.

ABD Başkanı Biden, "F-16 konusunun Kongre'den geçmesi için gayret göstereceğim" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı İstanbul’u istiyorsa Erdoğan nerede? Zeydan Karalar ikinci döneme hazır: Seçim için oran verdi O karanlığa artık millet izin vermez