Erdoğan, vaadini yine erteledi

Bir yılda yüzde 19’dan yüzde 80,21’e çıkarak son 24 yılın rekorunu kıran enflasyon AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre bu sefer de şubatta ‘makul seviyeler’e inecek.

Haber Merkezi

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140’ıncı Yıl Özel Ödülleri programında konuşan Erdoğan enflasyon için tarih vermeyi tekrarladı ve isim vermeden DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a tepki gösterdi.

“Tüm liderleri Türkevi'nde ağırladık. Çalıştık, oldu. 20 yıldır çalışıyoruz, oluyor. Daha nice yatırımlarımız olacak. Yıllardır ülkemize dayatılan faiz, enflasyon, kur dengesi teorilerinin aslında hiçbir soruna çözüm sağlamadığını bizzat bu işin sahipleri de ikrar ediyor” diyen Erdoğan, enflasyonun faiz oranlarını artırarak kontrol altında tutulmadığını söyledi.

Erdoğan, “Son 20 yılda çok saldırı ve oyunla mücadele ettik. Ekonomi de saldırılara maruz kaldı. Artık büyük liderler bile faizi yükseltmenin değil düşürmenin faydalı olduğunu ikrar etti, mesela Putin de faizi düşürmeye başladı. Kimileri küçük faiz artırımlarıyla vakit kazanmaya çalışırken, kimileri de bizim gibi faiz düşürerek yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının devamında enflasyona ilişkin açıklamalarda bulunarak özetle şunları söyledi: “Hiç arzu etmediğimiz seviyelere çıkan enflasyon meselesini de inşallah önümüzdeki şubat ayından itibaren önce makul düzeylere indireceğiz, sonra da olması gerektiği gibi tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Kendine paye çıkaranlar yok değil, var. Ya sen kimsin? 6 sıfırı Türk lirasından çıkaran bu Başbakan, sen kimsin ya? Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığının altından ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Çalışanlara ödenen yemek bedeli tutarları vergi istisnasına alınacak.”

***

SON BİR YILDA NE DEDİ?

Erdoğan’ın 10 Eylül 2021’den bu yana “inşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışının da önüne geçeceğiz” söylemiyle başlayan ‘enflasyonla mücadele’ sözleri 1 yıldır sürüyor.

•17 Kasım 2021: “Bu görevde olduğum sürece faizle ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortada olduğuna göre sana, bana ne oluyor?”

•31 Aralık 2021: “Bak yine söylüyorum. Faiz sebep enflasyon sonuçtur. Enflasyon ve fiyat artışları hızla düşecek derken temennimizi değil, teknik bir hakikati, mutlaka olması gereken bir durumu ifade ediyoruz. İnşallah çok yakında bunu hep birlikte göreceğiz.”

•26 Ocak 2022: “Rekabeti ve verimliliği artırıcı yapısal politikaları hayata geçiriyoruz, bu yolla enflasyonun düşürülmesini hedefliyoruz.”

•29 Ocak 2022: “Bunların hepsi gelip geçici.”

•17 Şubat 2022: “Faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü, aynı şekilde döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada yeniden enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var.”

•6 Nisan 2022: “Eskiler ‘sabırla koruk helva olur’ derler. Biz de milletimizle sabredeceğiz.”

•5 Eylül 2022: “Yüksek enflasyonu bu topraklardan defedeceğiz.”

•7 Eylül 2022: “Enflasyon yılbaşından sonra yüzde 40’lara, 20’lere inecek.

•25 Eylül 2022: “Enflasyon şubatta makul seviyelere inecek.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı Erdoğan: Diyarbakır'da arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık SONAR’ın Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteren anketinin ardından Hakan Bayrakçı’dan açıklama İmamoğlu Erdoğan'a seslendi, bakanlara çağrı yaptı Ankara'da Zafer Partisi'nden toplu istifa!