Erivan ve Gize’de büyük acı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da meydana gelen patlamada, 1 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralandı. Ermenistan'ın başkenti Erivan’da Surmalu alışveriş pazarında bir havai fişek deposunda patlama meydana geldi. Ermenistan Acil Servis Bakanlığı patlama nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını belirtti. Üç katlı depo tamamen çökerken, Erivan Belediye Başkanı Sözcüsü Levon Sardaryan, enkaz altında mahsur kalan kişilerin sayılarının bilinmediğini bildirerek, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Patlamanın meydana geldiği bölge Erivan'ın yaklaşık 2 kilometre güneyinde bulunuyor. Patlamanın nedenine dair henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı. Depoya kısa süre önce ceza kesildiği ve eksiklerini tamamlaması talimatı verildiği öğrenildi.

Mısır’da ise yetkililer Gize şehrindeki bir kilisede meydana gelen yangında en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Reuters Haber Ajansı’na konuşan güvenlik kaynakları, yangının çıktığı Kıpti Ebu Sifin Kilisesi’ndeki ayine yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını söyledi. Yangının binanın giriş kapısında izdihama neden olduğunu belirten kaynaklar, ölenlerin arasında çok sayıda çocuk olduğunu söyledi. Olayda onlarca kişi de yaralandı. İtfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yangının ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Savcılık ise yangının çıkış nedeninin araştırılması için olay yerine ekip gönderildiğini söyledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Altınok, '600 daire' sorulunca sinirlendi: Hakaretler yağdırdı Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı İstanbul’u istiyorsa Erdoğan nerede? Zeydan Karalar ikinci döneme hazır: Seçim için oran verdi