Euro Bölgesi'nde ÜFE 9 ayın en düşük seviyesinde

Euro Bölgesi'de ÜFE ekim ayında yüzde 30 ile dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ekim ayı ÜFE verilerini yayımladı. Verilere göre ÜFE yıllık yüzde 30,8 arttı. Yüzde 30'un üzerindeki artış hızına rağmen söz konusu seviye eylül ayına göre yüzde 10'dan fazla bir düşüşe işaret ediyor.

AA'nın aktardığına göre, AB'de ÜFE, ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,5 düşerken, 2021'in ekim ayına kıyasla yüzde 31,2 yükseldi. Euro Bölgesi'nde de ÜFE, ekimde aylık yüzde 2,9 azalırken, yıllık yüzde 30,8 arttı.

Piyasa beklentileri ÜFE'nin yıllık yüzde 32,1 artacağı yönündeydi.

ÜFE EN FAZLA MACARİSTAN'DA ARTTI

Söz konusu dönemde Euro Bölgesi'nde yıllık bazda üretici fiyatları enerji sektöründe yüzde 65,8 ve ara mallarda da yüzde 17,4 artış gösterdi. AB ülkeleri arasında ÜFE, ekimde yıllık bazda en fazla yüzde 68 ile Macaristan'da, yüzde 59,3 ile Slovakya'da ve yüzde 57,9 ile Letonya'da arttı.

Yıllık ÜFE, Almanya'da yüzde 35,5, İtalya'da yüzde 33,7 , İspanya'da yüzde 26,2 ve Fransa'da yüzde 24,7 olarak belirlendi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti Gazeteci ve milletvekili İsmail Tipi yaşamını yitirdi AİHM 2 bin İsviçreli kadını haklı buldu Sunak’tan savaş için ek yatırım Paris Olimpiyatları'nda belediye çalışanları ek ücret talebiyle gösteri düzenledi