Fatsa’da SOL Parti’den Fındık Mitingi'ne çağrı: Topraklarımız adeta işgal altında

SOL Parti’nin Fatsa’da gerçekleştireceği Fındık Mitingi için çalışmalar başladı. Yapılan çalışmalarda SOL Parti Fatsa İlçe Örgütü adına söz alan Cemil Ceylan, “Köylü topraklarından sürülüyor, bu topraklar başta Ferrero olmak üzere tekellerin eline geçiyor. Bir İngiliz şirket siyanürlü maden faaliyetiyle toprağımızı zehirliyor. Adeta topraklarımız işgal altında, emeğimiz, geleceğimiz işgal edilmiş durumda” diyerek tüm Fatsa ve Ordu halkını mitinge davet etti.

SOL Parti Fatsa İlçe Örgütü, 24 Temmuz’da yapılacak Fındık Mitingi için çalışmalarını hızlandırdı. Parti üyeleri, ilçenin sokaklarında mitinge katılmaları için halka çağrıda bulunuyor.

Fatsa’da fındık üreticisi olan ve SOL Parti adına konuşan Ceylan, insanca yaşam hakkı için mücadele çağrısında bulunarak, “Artık üretemiyoruz, geçinemiyoruz. Gübreye bir yıl içinde yüzde 300 zam geldi, mazot yüzde 250’in üzerinde zamlandı. Hakkımızı, emeğimizin karşılığını istiyoruz! Hakkımızı almak için, 24 Temmuz’da bu meydanda olacağız” dedi.

Ceylan, AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca emekçilere yoksulluktan ve sefaletten başka hiçbir şey veremediğini, buna karşılık bir avuç zengine saltanat vadettiğini belirterek, “Ama artık yeter! Bu saltanata, haramilerin saltanatına yeter diyoruz, insanca yaşama hakkımıza sahip çıkmak için mücadele çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkede milyonlarca fındık üreticisinin geçinemediğine vurgu yapan Ceylan, “Burada Adapazarı’ndan Rize’ye, Giresun’dan Ordu’ya geçimini fındıktan sağlayan 8 milyon kişiden söz ediyoruz. Görmedikleri, duymadıkları, hesaba katmadıkları milyonlardan söz ediyoruz. Dünyadaki her 4 fındıktan 3’ünü biz üretiyoruz ama biz kazanmıyoruz. Emperyalist tekel Ferrero kazanıyor, tefeciler kazanıyor” diyerek gerçekleşen sömürüye dikkat çekti.

“TÜM YURTSEVER İNSANLARIMIZA SESLENİYORUZ”

Ceylan, sözlerini şöyle noktaladı:

“Tüm yurtsever insanlarımıza sesleniyoruz. Bu sadece fındığın değersizleştirilmesi meselesi değil. Fındık değersizleşiyor, toprağımız değersizleştiriliyor. Köylü topraklarından sürülüyor, bu topraklar başta Ferrero olmak üzere tekellerin eline geçiyor. Bir İngiliz şirket siyanürlü maden faaliyetiyle toprağımızı zehirliyor. Adeta topraklarımız işgal altında, emeğimiz, geleceğimiz işgal edilmiş durumda. 24 Temmuz’da Fatsa Meydanı’nda Buluşalım. O yüzden fındığa sahip çıkmak, toprağa sahip çıkmaktır, emeğe sahip çıkmaktır, memlekete sahip çıkmaktır. Gelin arkadaşlar, bu ülkenin yurtsever insanları 24 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’nda omuz omuza olalım.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
SGK: Emekli promosyonu ödemeleri için 19 bankayla protokol imzalandı Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Meteoroloji'den sağanak uyarısı Uzman isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini