Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), federal fonlama faizinde değişiklik yapmadı.

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Karar oybirliğiyle alındı.

Fed'den yapılan açıklamada, "Ekonomik aktivite ve istihdam güçlenmeye devam etti. Ekonomi, tahvil alımlarını azaltmak için koyulan hedeflerde ilerleme kaydetti. FOMC gelecek toplantılarda ilerlemeyi değerlendirmeye devam edecek. Ekonomiyi desteklemek için tüm araçlar kararlılıkla kullanılacak. Ekonomide Covid-19 kaynaklı riskler devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Enflasyon geçici faktörler nedeniyle yükseldi. Pandemiden en fazla zarar gören sektörler henüz tam olarak toparlanmadı" denildi.

Fed, Haziran toplantısında da faizi sabit tutmuş ancak 2023'ün sonuna kadar iki artış beklediklerinin sinyalini vermişti. Fed aynı zamanda istihdam ve enflasyonda önemli ilerleme kaydedilene kadar aylık 120 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme sözü vermişti.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söylemişti.

Fed öncesi piyasalarda tedirginliğin devam ettiğine dikkati çeken analistler, Fed'in faiz oranları ve varlık alım tutarlarında değişikliğe gitmesinin beklenmediğini ancak varlık alımlarına ilişkin yönlendirmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ekonomi seneye düzelir inşallah! Gram altında yeni rekor! Altın fiyatlarında son durum Dövizde yüksek seyir tam gaz: Dolar/TL ne kadar oldu? Diyanet'ten hayat pahalılığı fetvası: ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’