Financial Times'ta 'Süleyman Soylu' yorumu: Sorunlu ve toksikti

Yeni kabineye ilişkin bir analiz yayınlayan FT'de 'daha ortodoks ekonomi politikalarına geçiş sinyalinin verildiği' belirtildi. Analizde görüşlerine yer verilen uluslararası danışmanlık şirketi Teneo'nun eş başkanı Wolfango Piccoli ise, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin "Sorunlu ve toksikti" dedi.

İngiltere merkezli Financial Times (FT) gazetesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı kabineye ilişkin analiz yayınlandı.

"Erdoğan, kabineyi yenilerken Türkiye için ekonomik değişim sinyali veriyor" başlıklı analizde, 7 yılın ardından görevi sona eren eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yer verildi. 

Gazete tarafından yayınlanan analizde, uluslararası danışmanlık şirketi Teneo'nun eş başkanı Wolfango Piccoli'nin ifadeleri yer aldı. "Soylu sorunlu ve toksikti" diyen Piccoli, Soylu'nun birçok insanı düşmanlaştıran güçlü bir Batı ve özellikle Amerikan karşıtı bir duruş benimsediğini belirtti.

"DAHA ORTODOKS BİR EKONOMİ"

Türkiye ekonomisine dair analizin de yer aldığı haberde, 'daha ortodoks ekonomi politikalarına geçiş sinyalinin verildiği' belirtilirken, 2011-2015 tarihlerinde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlenen Cevdet Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasının da, 'ekonomi politikasında potansiyel bir değişikliğin işareti olarak görüldüğü' belirtildi.

Adam Samson ve Funja Güler imzalı analizde, şöyle denildi: "Erdoğan, kabinesindeki kapsamlı değişiklikleri açıklarken, ekonomi ekibini yenilerken ve katı söylemiyle tanınan içişleri bakanını değiştirirken daha ortodoks ekonomi politikalarına geçiş sinyali verdi."

Gazeteye konuşan bir ekonomist, Erdoğan'ın önceliğinin ekonomi olduğunu ancak kabine değişikliğinin tek başına yeterli olmayacağını' dile getirdi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mahsa Amini protestosunda tutuklanan İranlı rapçi Salehi idama mahkûm edildi DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke İsrail Savaş Konseyi toplanıyor: Esir takası anlaşması görüşülecek Latin Amerika İçin Bolivarcı İttifak Zirvesi toplandı Biden imzaladı: ABD’den İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a 95 milyar dolar destek