Foça artık sakin şehir

Foça, 2019 yılında başlattığı İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği sürecinin sonucu duyuruldu. Foça İzmir’in ikinci sakin şehri oldu.

BİRGÜN EGE

Foça Belediyesi’nin Haziran 2019’da başlattığı ve Kovid-19 Pandemisi ve İzmir Depremi gibi zor şartlar altında yürüttüğü Uluslararası Cittaslow Birliğine katılma sürecinde yetkililer Foça’yı, 7 ana başlık ve 72 değerlendirme kriteri gözeterek puanladı. İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği sürecinin sonucunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz İtalya’nın Belluno kentinden duyurdu. Foça da artık sakin şehir ünvanlı oldu.

Bu ana başlıklar ise şöyle;

“Çevre politikaları”, “Altyapı Politikaları”, “Kentsel Yaşam Kalitesi Politikaları”, “Tarımsal, Turistik, Esnaf ve Sanatkarlara Dair Politikalar”, “Misafirperverlik”, “Farkındalık ve Eğitim için Planlar”, “Sosyal Uyum ve Ortaklıklar”.

Pandemi koşulları sebebiyle internet üzerinden yapılan üyelik dosyasının teslimi, 20 ye yakın kamu ve özel kurum-kuruluşlar ile yapılan görüşmeler, eğitim programları, kent ziyaretleri, yüz yüze gerçekleşen araştırma sonuçlarında ortaya çıkan istatistikler ve laboratuvar analiz sonuçları toplamında ilerleyen süreci Foça adına Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem ve Foça Belediyesi Meclis kararı ile Cittaslow Başvuru Koordinatörlüğü’nü üstlenen Foça Belediyesi Meclis üyesi Hakan Barçın yürüttü.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Metin Altıok’un ismi Konak’ta yaşayacak Güllük Limanı’nın işletme hakkı 45 yıllığına satıldı Aytaç Kurt: Birinci görevim Datça’yı korumak Tunç Soyer'den veda buluşması: Maksimum potansiyelimle çalıştım Buca’da ‘Halk Buluşması’