Gelecek Partisi'nden Selahattin Demirtaş açıklaması

Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu'nun Selahattin Demirtaş hakkındaki şikayetinden vazgeçmediğine ilişkin iddialara yanıt verdi. Konuya ilişkin açıklamada, "İlgili dava dosyası Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması hasebiyle savcılık tarafından resen açılmıştır" denildi.

Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğu’na yönelik başbakanlığı döneminde kullandığı sözleri nedeniyle yargılandığı davaya ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun şahsi tüm davalarından vazgeçtiği ancak, Demirtaş'ın yargılandığı davanın Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması nedeni ile resen açılan bir dava olduğu ifadelerine yer verilen açıklamada, davanın, Davutoğlu'nun, Selahattin Demirtaş hakkında şikayetinden vazgeçmediği nedeni ile devam ettiği iddiası Gelecek Partisi tarafından yalanlandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'ŞAHSİ TÜM DAVALARINDAN VAZGEÇTİ'

"Bugün davası görülen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na atfedilen bazı haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Şöyle ki; ilgili dava dosyası Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde kamu görevlisi olması hasebiyle savcılık tarafından resen açılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu konu hakkında şikayetçi olmadığı gibi, davaya katılım ve takip talebinde de bulunmamıştır. Avukatlarımız da davaya katılım talebinde bulunmadıkları gibi duruşmalara iştirak etmemişlerdir. Hukuki durum bu olmasına rağmen Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının, bu hususu göz aradı ederek kamuya yanlış ve yanıltıcı bilgi vermesi, hukuku siyasi bir pozisyona sürüklemeye çalışması da tarafımızca doğru bulunmamaktadır. Ayrıca milletimiz bilmelidir ki, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kutuplaştırılan toplum psikolojisinin yeniden sağlıklı bir zemine oturtulabilmesi amacıyla şahsi tüm davalarından daha önce vazgeçmiştir."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş, Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın dün (23 Eylül) gerçekleştirilen duruşmasında şunları söylemişti:

"Şu ana kadar hakkımda 47 dava açıldı, 144 soruşturma yürütüldü. 6 yıldır haksız yere tutukluyum. AİHM’in hakkımda verdiği karara göre de siyasi tutukluyum. Toplam 9 yıl ceza aldım, bununla birlikte 38 ağırlaştırılmış müebbet ve 10 bin yıldan fazla hapis cezasıyla yargılanmam da sürüyor. Sayın Davutoğlu’na burada yüz yüze gelirsek sormak isterim, yüreğiniz soğumadı mı bunlara rağmen? Daha ne kadar cezalandırılmamı istiyorsunuz, içiniz soğumadı mı halen? Tam olarak amacınız ne?"

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’nin sarsılan kalesi düşecek mi? Sandığa giderken bunları hatırla İmamoğlu'ndan YSK'ye eleştiri: Süreci yönetemediler Erbakan, 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız' diyerek şartlarını sıraladı İlk kadın başkan olacak