Gezi için adalet nöbetinde 100. Gün: Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Eylemi nedeniyle tutuklananlar için başlattığı Adalet Nöbeti’nin 100. gününde Alsancak Mimarlık Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikte yapılan açıklamada, “Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin ve şunu bilin ki; biz kazanacağız, Gezi kazanacak” denildi

BERKE YENİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu(İKK), Gezi Eylemi nedeniyle tutuklananlar için başlattığı Adalet Nöbeti’nin 100. gününde Alsancak Mimarlık Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikle İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven grubu sahne aldı. Açıklamaya sendika, meslek örgütleri ve siyasi partiler de destek verirken, Tayfun Kahraman’ın ailesi de yer aldı.

Basın açıklamasını okuyan TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, “Toplumun ortak değerlerini bir bir sermayeye altın tepside sunan, bu gerçekliği örtmek üzere gerici bir toplum inşa etmeyi deneyen, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, etnik ve kültürel değerlere saldıran iktidarın siyasal temsilcisi AKP’nin karşısına dikildi milyonlar. Yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen AKP defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştı Gezi’yi ve hep başarısız oldu. Adalet Nöbetlerimizin 100. gününde bir kez daha sesleniyoruz; arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verin. Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin ve şunu bilin ki; biz kazanacağız, Gezi kazanacak” diye konuştu.

“MİLYONLARIN TALEBİNİ HAPSETMEK İSTİYORLAR”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise “Gezi davasında tutuklu olan Osman Kavala, Mücella yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay için: ‘‘Yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen AKP defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştı Gezi’yi ve hep başarısız oldu. Uzun ve bariz hukuksuzluklar içeren bir dizi girişimin ardından son olarak kendi partisinden milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımızın nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladılar Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebini hapsetmek istiyorlar’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından etkinlik İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven Grubu konseriyle devam etti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mücadele bütün Datça kıyıları için Kınay: Her bir mahalleye eve, insana dokunacağız Zehir gemilerine karşı birleşik mücadele Yunusemre’de makam kapısı halka açıldı Yanan ormanlara RES dikecekler