Gezi karanlığa karşı aydınlığın isyanıydı

Gezi Direnişi sırasında polisin orantısız müdahalesi sonucu yaralananlar Aydın Aydoğan ve Erdal Sarıkaya, direnişi ve yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Aydoğan “Gezi haksızlıklara karşı bir tepkiydi” derken Sarıkaya “Benim sağ tarafım karanlığa gömüldü ama bir halk uyandı” dedi

Dilan Esen

Milyonlarca yurttaşın adalet, özgürlük ve demokrasi talebiyle sokaları, meydanları dodurduğu Gezi Direnişi’nin üzerinden 7 yıl geçti. Gezi’nin yurttaşlar üzerinde yarattığı umut hâlâ ilk günkü gibi canlı. 7 yıl boyunca sadece Gezi’nin yarattığı değerler değil o görkemli günlerde yaşamını yitirenler, polisin müdahalesi sonucu yaralanan yurttaşlar unutulmadı.

Gezi Direnişi sırasında bacağından yaralanan Aydın Aydoğan ve gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya BirGün’e konuştu.

VURULDUĞUMU BİLE KANITLAYAMADIM

Polisin orantısız müdahalesi sırasında bir gözünü kaybeden ve soruşturma dosyası defalarca faili meçhule gönderilen Erdal Sarıkaya, Gezi’nin tek adam rejimine karşı özgürlüğüne sahip çıkmak için bir araya gelmiş en temiz halk birleşmesi olduğunu söyledi. Halkın talepleri için büyük bir mücadele verildiğini hatırlatan Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı: “Diktatör zihniyetin her seferinde Gezi’yi hedef göstermesinin nedeni 83 milyonun bir araya gelmesidir. İktidarın Gezi’yi hâlâ gündeme getirmesinin yegane sebebi orada yaşamış olduğu korkudur. Ne mutlu ki herkes gibi ben de oradaydım. Benim sağ tarafım karanlığa gömülmüş olabilir ama bir halk uyandı. Şimdi bir gözle değil milyonlarca gözle bakıyorum dünyaya. Asıl mücadele yargıyla başladı. Ne vuranı ne de emir vereni sanık sandalyesine çıkartamadığımız gibi vurulduğumu bile kanıtlayamadım.”

DOSYA FAİLİ MEÇHULLERDE GEZİYOR

Polisin attığı biber gazı kapsülünün ayağına çarpması sonucu yaralanan Aydın Aydoğan ise iktidarın söylemine bakıldığında Gezi’nin ne kadar haklı bir eylem olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın pek çok farklı söylemle toplumu ayrıştırdığının altını çizen Aydoğan, “Gezi tüm bunlara karşı olan bir tepkiydi. Gezi’deki söylemlerin ne kadar haklı olduğunu şuan yargıdaki durumdan da anlayabiliyoruz. Bizi vuranlar cezalandırılmadığı gibi dosyamızı faili meçhulde gezdiriyorlar. 7 yıl boyunca hiçbir şey yapmadı. Bugün devleti idare edenler sadece bir kesime adalet veriyor diğer kesime zulüm yaşatıyor” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı