Güllü'yü yakarak katleden erkeğin 25 yıla kadar hapsi isteniyor

Şiddet gördüğü için yerleştiği sığınaktan ikna edip çıkardığı Güllü Yılmaz'ı yakarak katleden Can Yılmaz isimli erkeğin 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

Diyarbakır’da, evli olduğu Güllü Yılmaz'ı diri diri yakan Can Yılmaz isimli erkek hakim karşısına çıktı. Güllü Yılmaz’ın, şiddet gördüğü için Kadın Sığınma Evine yerleştiği, fail tarafından ikna edilip çıkarıldıktan sonra öldürüldüğü belirlendi. Küçük kızlarının yanında Güllü'yü yakan erkeğin 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Ergani'de, geçen yıl evli oluğu Güllü'yü benzin döküp yakarak öldüren Can Yılmaz'ın yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık, Güllü Yılmaz'ın, işyerinin servis aracının ön koltuğuna oturduğu için 'sinirlendiğini' belirterek "'Benden ne istiyorsun, yeter kendimi arabanın önüne atacağım' dedi. 'Madem ölmek istiyorsun birlikte ölelim' deyip, benzini evin ortasına döktüm. Eşimin üzerine sıçradı. Elimde çakmak nasıl alev aldı bilmiyorum. Güllü aşağı indi. Yoldan geçenler onu söndürmeye çalışıyordu" şeklinde konuştu.


Güllü Yılmaz

'SERVİSİN ÖN KOLTUĞUNA OTURDU DİYE'

Güllü'nün 12 yaşındaki kızları Dilek Yılmaz tanık olarak verdiği ifadede şunlar söyledi:

"Babam, annemi 'Servis aracının ön koltuğuna neden oturdun' diye benzin bidonunun kapağını açıp annemin ve benim üzerime döktü. Elinde çakmak vardı, annem de elinden almaya çalışıyordu. Babam çakmağı ateşleyince annem alev topuna döndü. Benim de kolum yandı. Söndürmek için banyoya gittim. Geri döndüğümde annemi odada göremedim. Balkona çıkıp aşağı baktığımda sokağın ortasında yatıyordu. Yoldan geçenler annemi söndürmeye çalışıyordu. Annemin pencereden atladığını anladım".

Dilek Yılmaz'ın sağ dirsek, omuz, sağ meme ve sol kalçasının yandığı da Adli Tıp Kurumu raporuyla tespit edildi.

SIĞINAĞA YERLEŞMİŞTİ

Öte yandan dosyada, Güllü'nün olaydan kısa süre önce maruz bırakıldığı şiddete dayanamayıp Kadın Sığınağına yerleştiği, ancak Can Yılmaz'ın ikna ederek eve dönmesini sağladığı ve son tartışmada da yakarak öldürüldüğü bilgisi yer aldı. Olay yeri inceleme tutanağında ise polisler olay yerine gittiklerinde bilinci açık olan Güllü Yılmaz'ın, polislere son sözünün, "Beni kocam yaktı, üzerime benzin döktü. Çocuklarım size emanet" dediği bildirildi. Güllü Yılmaz'ın vücudunun alev almasıyla balkondan atladığı, yanıklara bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü de belirlendi.

Sabah'ta yer alan habere göre Can Yılmaz hakkında, "Eşe karşı canavarca hisle öldürmek"ten ağırlaştırılmış müebbet, "Beden ve ruh bakımı yönünden kendini savunamayacak çocuğu öldürmeye teşebbüs etmek"ten de 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Fatih'te bir kadına şiddet uygulayan erkek, tutuklandı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı Nefret söylemlerine asla geçit vermeyeceğiz