Gültan Kışanak: Newroz'un anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız

Yedi yıldır cezaevinde bulunan Gültan Kışanak Newroz mesajı yayınladı. 14 Mayıs seçimlerine dikkat çeken Kışanak, "En geniş demokratik ittifakı kurarak Newroz’ların anlamını sandığa taşıyacağız" dedi.

Görevden alınan ve yedi yıldır Kandıra Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Newroz mesajı yayınladı.

Kışanak, "Bu sene halkımızın en geniş demokratik ittifakını kurarak Newroz’ların anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız" dedi.

Sözlerine "Merhaba Newroz'un coşkusunu alanlara taşıyan halkımız; Newroz bin yıllardan beri halkımızı ayakta tutan, birleştiren, kötülüğe karşı direniş gücü veren özgürlük türkülerini söylediğimiz bizim toplumsal ruhumuzu yansıtan önemli bir değerdir" ifadelerini kullanarak başlayan Kışanak Newroz'un önemine dikkat çekti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Kışanak, şöyle devam etti:

"Deprem felaketinde büyük acılar yaşayan halkımıza karşı dayanışma duygularımızı güçlendirerek yaralarımızı he birlikte saracağız. Faşist iktidarın hepimize yaşattığı büyük acıların haksızlığın adaletsizliğin, ölümün ve zulmün hesabını sandıkta soracağız. Bizler Kandıra Cezaevi'ndeki kadın siyasi tutsaklar olarak direnişimizi direnişinizle buluşturacak, Newroz ateşini sizlerle birlikte yakacağız. Yüreğimizle bilincimizle sizlerle birlikte meydanlardayız. Halkın iradesini hiçbir güç tutsak alamaz. Bugüne kadar dört duvar, demir kapılar, tel örgütler bizim için hiçbir anlam ifade etmez bundan sonra da etmeyecektir. Özgürlük halaylarını hep birlikte çekeceğimize olan inancımızla sizleri selamlıyoruz. Halkımızın Newroz'unu kutluyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor Bilal Erdoğan ile Mustafa Varank arasında ıstakoz ‘goyguyu’ HDP’lilere hakaret eden Nedim Şener’e ceza Ne rota ne de ortak değiştirebilir AKP’den CHP’ye geçmişti: Bin 300 nüfuslu Mazgirt'te 45 milyon TL borç bırakıldı