Hakem ırkçı çıktı, takımlar sahadan çekildi

Almanya’nın Ulm kentinde bir amatör futbol karşılaşmasında hakemin futbolcuları ırkçı söylemlerle hedef alması üzere maç iptal edildi.

ŞAHİSMAİL ŞAHİN / ULM

Almanya’da zaman zaman taraftarlar, futbolcular ırkçı söylemlerle gündeme geliyor. Ulm kentinde Bölge A Amatör Futbol Ligi’nde ise geçtiğimiz hafta sonunda yapılan bir karşılaşmada takımlar, hakemin ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle sahadan çekildi.

TSG Söflingen ile FC Birumut arasında oynanan lig maçını yöneten hakem, oyunculara yönelik ırkçı söylemleriyle dikkat çekti. Hakemin fütursuzca kullandığı ifadeler, her iki takımın sert tepkisine neden oldu. Karşılaşmanın 10. dakikasında, iki takım yöneticileri sahadan çekilme kararı aldı. Her iki takımın futbolcuları, orta sahada kenetlenerek duruş sergiledi. Takımların sahadan çekilmesi üzerine hakem de karşılaşmayı sonlandırmak zorunda kaldı. Alman Futbol Federasyonu’na (DFB) bağlı bölge amatör ligler yönetiminin karşılaşma ve yaşanan olayla ilgili kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

FC Birumut kulübünün konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Değerli üye ve taraftarlarımız,

Bugün TSG Söflingen takımına karşı oynadığımız puan maçında sahalarda rastlamak istemediğimiz bir olaya şahit olduk.

Maçın ilk devresinde yaşanan bir olay karşısında hakemin önyargılı bir şekilde oyuncularımızı suçlayarak “Kültürsüz bir ülkeden geliyorsunuz” diyerek ırkçı bir eylemde bulundu.

Bu saldırı üzerine oyuncularımız ve teknik kadromuz maçı bırakarak devam etmeme kararı aldı.

Rakip takım ile birlikte alınan karar doğrultusunda maça devam edilmedi ve ileriki bir tarihe ertelendi.

TSG Söflingen takımını başta antrenörleri olmak üzere tüm futbolcu ve taraftarlarına kararlı duruşlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Olayı federasyona bildirerek ilerleyen süreçte takipçisi olacağız.

Umarız yaşanan bu ve buna benzer ırkçı saldırıları bir daha sahalarda görmeyiz.

F.C. Birumut Y.K.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AB: ‘Ajan yasası’ geçerse üyelik rayından çıkar Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisi açıklandı Frankfurt'ta BirGün'e görkemli kutlama Din değiştirme iltica nedeni olabilir