Hakkında 35 şikayet dosyası olan Selim Tekin tarafından vurulan Beyza Doğan hayatını kaybetti

Bahçelievler'de hakkında 35 şikayet dosyası olan Selim Tekin isimli erkek tarafından vurulan 16 yaşındaki Beyza Doğan hayatını kaybetti. Doğan'ın babası Cuma Doğan, yetkililerin yeterli önlem almadığını söyleyerek "Şikayette bulundum, beni bir hafta oyaladılar. Defalarca bu şahıs kızımı kaçırma teşebbüsünde bulundu" ifadelerini kullandı.

İstanbul Bahçelievler'de, hakkında 35 şikayet dosyası bulunan Selim Tekin isimli erkek tarafından öldürülen Beyza Doğan'ın babası Cuma Doğan cinayete ilişkin Adli Tıp Kurumu önünde bir açıklama yaptı.

Tekin hakkında 35 şikayet dosyası bulunmasına rağmen yetkililerin tedbir almadığını vurgulayan Cuma Doğan, "Kızım ilk kaçtığı zaman çocuk büroya gittim, şikayette bulundum, beni bir hafta oyaladılar. Defalarca bu şahıs kızımı kaçırma teşebbüsünde bulundu. Bakırköy Adliyesine 35 kere şikayette bulundum. Ben karakola gidip kızımı nasıl koruyacağımı sordum. Beni Bakırköy Adliyesi'ne yönlendirdiler. Bu kişi yine benim işte bulunduğum saatte eve tekmeleyerek geldi. Parklarda yatan biri. Ben yaptıklarından sonra tekrar adliyeye gittim, nöbetçi savcıya kendisinin benim evime geldiğini saldırdığını söyledim. Koruma kararı verdiler." dedi.

Kızının Tekin tarafından rehin alındığını söyleyen Doğan, "Devletimiz bizi koruyor diye içim rahattı. Bu kişi yine bizi takip edip kızımın dışarı çıktığı bir saatte binaya girip bir üst katta bekliyor. Kızım tekrar eve geldiğinde kapıyı açtığında bu da arkasından zorlayarak rehin alıyor. Kızımı koltuk altına alıp silahı kafasına doğrultuyor, annesi yalvarmasına rağmen kızı götürmek istiyor. Kızım 'istemiyorum gelmiyorum' diye ona yalvarıyor" diye konuştu.

'700 BİN LİRA SOYGUN YAPIP KIZIMI YURT DIŞINA GÖTÜRMEK İSTEMİŞ'

Cuma Doğan, Tekin'in soygun yaptığını ve kızını yurt dışına götürmek istediğini belirterek şöyle konuştu:

"700 bin liraya soygun yaptığını söylüyor, birlikte yurt dışına gitmek istediğini söylüyor. Diğer kızım ise 'yardım edin' diye bağırdığında kızımın kafasına sıkıyor. Ardından kendi kafasına sıkıyor. Benim kızım şu an hayatta değil. Ben Türkiye'deki adaletten şikayetçiyim, şu an kızım morgda yatıyor. Bunun hesabını kim verecek? Ben kimden hesap soracağım? Gidip savcıya yalvardım, en azından uzak dursun diye ufak bir ceza versinler istedim. Bana yerime oturmam gerektiğini söyledi, kızımın şikayetçi olmadığını söyledi. Benim kızımın kararıyla mı karar veriyorsunuz. Ben bir baba değil miyim, kızın şikayetçi değil dediniz ya kızım şu an morgda" dedi.

Beyza'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda alınarak defnedilmek üzere memleketi Şanlıurfa'ya götürülecek.

NE OLMUŞTU?

Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Selim Tekin isimli erkek Beyza Doğan'ın ailesinin evine gelerek zorla içeri girmiş, Doğan'ı banyoya götürerek ensesinden ateş etmişti. Tekin, daha sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

O sırada evde bulunan Beyza Doğan'ın kardeşi "Kardeşimi kurtarın" diye bağırmış, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alınmıştı fakat 16 yaşındaki Beyza Doğan ,2 gün süren yaşam mücadelesi kaybetti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Fatih'te bir kadına şiddet uygulayan erkek, tutuklandı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı