Hasta nakil ambulansı hasta taşıdığı sırada haczedildi

İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki yatağa bağımlı hastalar ve diyaliz hastalarının hastanelere ulaşımını sağladığı hasta nakil ambulansı, hasta taşıdığı sırada haczedildi. Haczin, belediyenin AKP yönetiminden kalan bir borç nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.

CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki yatalak ve diyaliz hastalarını sağlık kurumlarına taşıyan hasta nakil aracına, içerisinde hasta olduğu sırada haciz işlemi uygulandı. Haciz işleminin belediye AKP yönetimindeyken açılan bir dava nedeniyle uygulandığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, AKP yönetimindeki kamulaştırma davasından dolayı üzerine haciz kaydı konulan Esenyurt Belediyesi’nin hasta nakil aracı, içerisinde hasta varken haczedildi. Belediye adına tescili bulunan 34 ENN 182 resmi plakalı ambülans, bir hastayı İstanbul merkezdeki bir hastaneye naklederken polis ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler, icra borcundan dolayı araçta haciz kararı olduğunu ve trafikten men edilmesi gerektiğini belirterek aracı bağladı.

Ambulans içerisinde bulunan hasta ise haciz noktasına çağrılan 112 ekipleriyle hastaneye gönderildi. Ambulans, çekiciyle Yediemin Otoparkı’na götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri; icraya konu olan karara göre, 2017 yılından önce bir şahsın taşınmazının kamulaştırılmasından fiilen kaynaklı alacak davası sebebiyle ambulansa haciz işlemi yapıldığını belirterek, ambulansa icra konulduğuna ilişkin belediyeye herhangi bir tebligat gönderilmediğini kaydetti.

BAŞKAN BOZKURT: BU YAPILAN ESENYURTLULARA ZULÜMDÜR

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek "Belediyemizin hasta nakil ambulansı önceki dönemden kalan kamulaştırma borcu nedeniyle içinde hasta varken haciz edildi! Yanlış duymadınız. Bizler komşularımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışırken, sağlık en temel insan hakkı iken bu yapılan Esenyurtlulara zulümdür. Takdiri halkımızın vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

(Sözcü,İHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor AKP’liler sarayın müdavimi olmuş Özgür Özel randevu isteyeceklerini açıkladı: Erdoğan'la görüşme ne zaman olacak? Görevine iade edilen akademisyene bir yıldır oda verilmedi Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı