Hülya Şellavcı Yeğin cinayetinde 12 polis hakkında hapis istemi: İhmalle suçlanıyorlar

İzmir'de bir kadın cinayetinde ihmalleri olmakla suçlanan 12 polise dava açıldı. Davanın iddianamesinde, boşanma aşamasındaki eşini öldüren Kaffar Yeğin'in, cinayet öncesinde hakkında verilen uzaklaştırma kararını birden çok kez ihlal etmesine karşın, sanık polislerin görevlerinin gereğini yapmakta ihmal gösterdikleri belirtildi.

İzmir'de Hülya Şellavcı Yeğin'in, boşanma davası açıp uzaklaştırma kararı aldırdığı Kaffar Yeğin tarafından öldürülmesine ilişkin görevi ihmal ettiği kaydedilen 12 polis hakkında 3 aydan 1'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürülmeden önce katil Kaffar Yeğin hakkında polis merkezine yaptığı başvurular yer aldı.

Kaffar Yeğin'in, cinayet öncesinde hakkında verilen uzaklaştırma kararını birden çok kez ihlal etmesine karşın, sanık polislerin görevlerinin gereğini yapmakta ihmal ya da gecikme gösterdikleri kaydedildi.

İddianamede Türk Ceza Kanunu'nun 257/2 maddesi gereğince, her bir polis memuru için "görevi ihmal" suçundan ayrı ayrı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

Hülya Şellavcı Yeğin, 22 Ekim 2022'de, uzaklaştırma kararı aldırdığı ve boşanma aşamasında olduğu Kaffar Yeğin tarafından, Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki iş yerinde tabancayla öldürülmüştü.

Cinayetin ardından kaçan Kaffar Yeğin, 8 Kasım'da Konak'taki bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Hülya Şellavcı Yeğin'in avukatı ve damadı Ensar Aktürk, şüpheli hakkında, uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için 4 kez bildirimde bulunduklarını belirterek polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, "tazyik hapsi" başvurusunun sonuçlanmaması nedeniyle yargı mensupları hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayet etmişti.

Kaffar Yeğin hakkında, "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme", "gece vakti silahla işyerinde yağma" ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Sanık hakkında, cinayet öncesinde yine Hülya Şellavcı Yeğin'e karşı işlediği "yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından hazırlanan iddianame de İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Uşak Üniversitesi'nde taciz skandalı: Öğretim görevlisi açığa alındı Bursa’da vahşet: Hamile kadını cinsel ilişki sırasında öldüren erkekten çirkin savunma Fatih'te bir kadına şiddet uygulayan erkek, tutuklandı İntihar girişiminde bulunan Zelal: Abilerim istismar etti, ailem intihara zorladı