İmam hatipli olmayan da imam hatip lisesinde okuyor

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bulunan 60. Yıl Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıklı olmaması sebebiyle öğrencilerin 2021-2022 yılı eğitim yılında Yelki Mahallesi’nde bulunan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam edecek. Öğrenciler imam hatip lisesinde okuyan öğrenciler ile birlikte ayrı sınıflarda tam gün eğitim alacak.

Alınan bu karar veliler ve öğrencilerin tepkilerine neden oldu. CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e konu hakkında soru önergesi verdi. Bakanlığın Bayır’ın önergesine verdiği 7 Ekim tarihli cevapta, “Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında eğitim gören 60. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin diplomalarının, daha önce olduğu gibi ‘60. Yıl Anadolu Lisesi Diploması’ olarak verileceği, ‘İmam Hatip Lisesi Diploması’ olarak verilmesinin söz konusu olmadığı” belirtildi.

CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır, BirGün’e yaptığı açıklamada, “60. Yıl Anadolu Lisesi kentimizin en başarılı okullarından bir tanesi. Depreme dayanıksız olması sonrası taşınması bölgedeki bir imam hatip lisesine yapılması velileri ve öğrencilerin doğal tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili velilerle beraber mücadele ettik. Bakanlığın verdiği cevap ile veliler ve öğrenciler biraz daha rahat geçirecek. Bir an önce öğrenciler kendi okullarına kavuşurlar” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak Bayraklı’da kemer sıkma politikası Velilerden özel okul yönetimine protesto: Öğretmenlerimizin yanındayız Kıdem tazminatı için alanlara Kiraz hasadı dertlerle başlıyor