İmamoğlu ile İBB'nin projesine karşı çıkan taksiciler arasında tartışma: "Sesinizi yükseltmeyin"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısı öncesinde taksi temsilcileri ile bir araya geldi geldi. Görüşmede İBB'nin 6 bin yeni taksi konusunda tartışma yaşandı. İBB Başkanı İmamoğlu, taksi temsilcisinin "Neden kiralama yoluna gidiyorsunuz?" sorusuna, "Sana plaka satmaya mecbur muyum?" yanıtını verdi.

İstanbul'da yıllardır taksi plakası verilemezken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile taksiciler arasında "yeni taksi plakası projesi" konusunda tartışma yaşandı.

Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısı öncesinde taksi temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede İBB'nin kiralamayı düşündüğü 6 bin taksi konusunda polemik yaşandı. İBB'nin yeni taksi plakası kiralamasına karşı çıkan bir grup taksici ile İmamoğlu arasında şu diyalog gerçekleşti:

İmamoğlu: Uber diye bir muhatabımız yok. İstanbul’un taksisi. Merak etmeyin biz adaleti koruruz.

Taksici: Başkanım neden kiralama yoluna gidiyorsunuz?

İmamoğlu: Niye satacağım sana? Mecbur muyum, mecbur muyum sana satmaya, sana plaka satmaya mecbur muyum?

Taksici: Neden kiralama yoluna gidiyorsunuz?

İmamoğlu: Hizmet kalitesini kontrol edeceğim. Benim vatandaşım...

Taksici: Belediye İETT’yi kontrol edemiyor.

İmamoğlu: Sesinizi yükseltmeyin, sesinizi yükseltmeyin!

Taksici: Yok ben böyle konuşuyorum.

İmamoğlu: 6 bin tane otobüsü ben böyle tek kalemde yönetmek için karar aldırttım Meclis'e. Bir otobüs bir yerde 70 bin lira kazanacak, öbür otobüs açlıktan ölecek, tek standarda getirdik hepsini, kiraladık personeli de... Bize ait kiramızı ödeyeceğiz otobüs sahibine, hepsi de bizi alkışladı. Bak biz otobüslere tek bir regülasyon oluşturduk. Öyle bağıran çağıran bilmem kimse yok, biz bütün sorumluluğu üstümüze aldık otobüslerde. Nasıl idare edemiyor muşuz otobüsü? Tam aksine idare edecek sistemi kurduk biz. Son çıkan Meclis kararı öyle.

(ANKA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Yasak tanımıyoruz, meydan bizimdir Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi AKP’nin Bilim Kurulu!