İmamoğlu’ndan deprem bölgesi için şahsi araç uyarısı ve telefonların çekmemesine dair açıklama

İBB Başkanı İmamoğlu, deprem bölgesine giden şahsi araçlarla ilgili uyarı yaptı ve Antakya’da telefonların çekmemesini gündeme getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda şahsi araçlarla deprem bölgesine gidiş konusunda uyarı yaptı ve Antakya’da telefonların çekmemesi konusunu gündeme getirdi.

İmamoğlu, “Hatay afet bölgesi için önemli uyarı” diyerek yaptığı ilk açıklamada, “Herkesin destek olma çabasını çok iyi anlıyoruz ancak şahsi araçlarla Antakya merkeze ve Hatay'a girmeye çalışan araçlar sebebiyle ambulans, kurtarma ekibi, iş makinaları ve yardım tırları ihtiyaç noktalarına ulaşamıyor” dedi.

Bölgede telefonların çekmemesine dair de yazan İmamoğlu, “Yardımların Hatay'a sağlıklı dağıtımı için özenli olarak çalışıyoruz. Bölgedeki en önemli sorun Antakya'da telefonların çekmemesi. Kurtarma çalışmalarının sağlıklı ilerlemesi, çadır kurulum ve yardım dağıtım noktalarının bilgisinin depremzedelere ulaştırılması için bu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde telefonların çekmemesi iletişim konusunda büyük bir sorun yaratıyor. Yardım faaliyetine katılan yurttaşlar, telekominikasyon şirketlerinden günlerdir bölgeye seyyar baz istasyonları kurulması konusunda çağrılar yapıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı