Hükümetin imar affı reklamlarında oynayan ve depremlerden sonra sessizliğe bürünen Hasan Kaçan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan paylaşımını tepkilerin ardından sildi.

‘İmar affı’nın reklam yüzü Hasan Kaçan, Kılıçdaroğlu hakkındaki paylaşımını sildi

İktidarın 2019 yılındaki “imar barışı” reklamında başrol oynayan Hasan Kaçan’ın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaklaşık iki ay sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili oldu. Kaçan tepkilerin ardından paylaşımlarını sildi.

Kaçan, depremin üzerinden neredeyse iki ay geçmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir iftar programında çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasını eleştirdi.

Binlerce binanın yıkımına, 50 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019'daki “imar barışı” reklamı yeniden gündem olmuştu. Reklam filminin başrol oyuncusu olan Hasan Kaçan, yaşanan felaketten bu yana sosyal medya hesabından herhangi bir paylaşımda bulunmamıştı. Kaçan, depremin üzerinden neredeyse iki ay geçmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir iftar programında çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasını eleştirdi.

Kaçan şu ifadeleri kullandı:

“Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez” diyen Kaçan, şunları kaydetti:

“Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”

imar-affinin-reklam-yuzu-hasan-kacan-tepki-ceken-paylasimini-sildi-1145689-1.