İnşaat işçileri 3 aydır maaşlarını alamıyor

EMEK SERVİSİ

İstanbul Topkapı’da Akzirve firmasının Topkapı 29 projesinde çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadığını iddia etti.

Yaklaşık 300 kişinin çalıştığı inşaatta işin sık sık durdurularak devam ettiğini, şirketin inşaatın sürmesi için çoğu zaman beton vermediğini belirten işçiler, inşaatın ruhsatı olmadığı için işin ilerlemediğini aktardı. Bu nedenle 3 aydır maaş alamadıklarını söyleyen işçiler, şunları öne sürdü: “İş yürümediği için de para ödemesi yapılmıyor. Bunların ruhsat problemi varmış, ruhsat alamadıkları için iş ilerlemiyor. İşçiler bu yüzden mağdur oluyorlar. Son 3 gündür iş durdu, işçiler içerisinde büyük bir huzursuzluk var. Daha önce de böyle problemler vardı. Ana firmadan teminat mektubu alıyorlar, sonra bankada bozduruyorlar kimseye söylemeden. Bunlar şu an daire satışı yapamıyorlar, kredi yok, borçları var bu yüzden maddi sıkıntı içindeler. Hak edişleri ödeyemiyorlar. Hak ediş ödenmediği zaman işçiler paralarını alamıyor, diğer firmalar mağdur oluyor.300 işçinin parası hiçbir şekilde ödenmiyor. Seçim zamanı paraları olmadığı için oy kullanamadılar. İBB ekipleri, buradaki satış ofisini ruhsatsız olduğu için yıkmak istedi. Daha sonra bir şekilde belediyeyi geri çektirdiler. Ruhsat olmadığı için satış yapamıyorlar. 3 gündür Akzirvelere gidiyor, muhatap bulamıyoruz.”

Bir başka işçi de şunları dile getirdi: “Mart ayından beri hiç para alamadık. Ekiplerimiz hep gurbetten gelen. Bir senedir beton vermiyorlar, çalışma problemi çekiyoruz. Sürekli ruhsat, iş problemi devam ediyor. Maddi açıdan zarara soktular.  Devletin vermiş olduğu fiyat farklarını ve zamları alt taşeronlara vermiyorlar.” 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Maaş ödemeyen fabrikada diz boyu usulsüzlük Emekçinin kalbi Taksim’de atacak DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB'den 1 Mayıs için ortak çağrı: Taksim vurgusu yapıldı 10 maddede seçim sonrası emeği bekleyen tehlikeler Direnişteki kuryelerden eyleme destek çağrısı