İş yerini davul ve zurna eşliğinde Erdoğan’ı protesto ederek kapattı

Mersin'de AKP iktidarını başarısız ekonomi politikaları nedeniyle protesto eden ve hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açılan esnaf Oktay Avcu, davullu zurnalı dükkân kapatma töreni gerçekleştirdi. Avcu, boşalttığı dükkana, "Erdoğan’ın başarısızlıklarla dolu 20 yılını alkışlarla kutlayarak kapatma törenine hoş geldiniz" yazılı pankartlar astı.

Abidin YAĞMUR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ekonomi politikalarını eleştiren pankartları dükkanına asmasına izin verilmeyen, gözaltına alınan ve hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dava açılan esnaf Oktay Avcu, davullu zurnalı dükkân kapatma töreni düzenledi.

15 gün önce astırılmayan pankartları boş dükkâna asan Avcu, “Mazotun 30 lira olmasını alkışlıyorum. Alınamayan ekmeği, yağı, şekeri, elektriği alkışlıyorum. Ödenemeyen faturaları, patlayan kredi kartlarını, icra dosyalarını alkışlıyorum” dedi.

PANKART ASMASINA İZİN VERİLMEDİ, GÖZALTINA ALINDI

Mersin’de esnaflık yapan ve birkaç yıl öncesine kadar Erdoğan’ı desteklediğini belirten Avcu, ekonomik krizle birlikte Erdoğan’a verdiği desteği çekmiş ve bunu ilan etmek için 23 Haziran’da dükkânı önünde para kasasını yere atmıştı. Polis, Avcu’nun kendi dükkânında pankart açmasına izin vermemiş ve gözaltına almıştı.

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla hakkında dava açılan Oktay Avcu, o eylemden 15 gün sonra farklı bir eyleme daha imza attı. Avcu, “davullu zurnalı dükkân kapatma töreni” düzenledi. Avcu, boşalttığı dükkanına da "Erdoğan’ın başarısızlıklarla dolu 20 yılını alkışlarla kutlayarak kapatma törenine hoş geldiniz", “Hayatımdan çalınan 20 yılın isyanı”, “Korkmuyoruz” yazılı pankartlar astı.

Avcunun dükkâna astığı bir başka pankartta, “Erdoğan’a verdiğim payeleri söküyorum. Türkiye’nin ikinci Atatürk’ü dediğim için pişmanım. Kahraman gibi gösterip Uzun Adam dediğim için, Atatürk’le el sıkıştırıp Atatürk evet diyor dediğim için pişmanım” ifadeleri yer aldı.

'20 YILIN BAŞARISIZLIKLARINI BULUNDUĞUMUZ HER ORTAMDA ALKIŞLAYIN'

Avcu, dükkanında yaptığı açıklamada, “4 yıl ceza istediniz. Korktum mu? Hayır. Daha keskinleştim. Daha bir bilendim.Herkes Erdoğan’a dur diyor. Her yer kötünün kötüsü olmaz diyor. Her yer sabrın sınırı. Her yer cumhuriyet. Her yer Atatürk. Karanlık sayfalarını yırtıyoruz” dedi.

"Benim muhatabım külliye. Bize bu huzursuz dünyayı öneren Beştepe. Biri majestelerine artık kral çıplak dedi" diyen Avcu şöyle devam etti: "Türkiye’yi bulundukları her yerde alkışlamaya davet ediyorum. Bu kadar başarısızlığı başarabilmek alkış hak eder diye düşüyorum. 20 yılın başarısızlıklarını bulunduğumuz her ortamda alkışlayın. Doların 1 liradan 17 liraya gelmesi başarısını alkışlıyorum. Paranın pul olmasını alkışlıyorum. Enflasyonla uçuşumuzu alkışlıyorum. Mazotun 30 lira olmasını alkışlıyorum. Alınamayan ekmeği, yağı, şekeri, elektriği alkışlıyorum. Ödenemeyen faturaları, patlayan kredi kartlarını, icra dosyalarını alkışlıyorum. 20 yılda 20 milyona yaklaşan işsizi alkışlıyorum. Çiftçiye gübreyi 700 lira, ilacı bin lira yapan iktidarı alkışlıyorum. Çiftçiden ilaçsız, gübresiz verim bekleyen Erdoğan’ı alkışlıyorum."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AİHM'den ByLock davasında hak ihlali kararı: Türkiye tazminat ödeyecek Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine yanıt Koç Holding'den 'dolandırıcılık' açıklaması Ali Erbaş, Arapça soruyu anlamadı: Türkçeye çevrilmesini istedi Erdoğan açıkladı: Özgür Özel görüşmesinde 'yeni anayasa' teklifinde bulunacak