İYİ Parti İl Başkanlığı'nın kurşunlanması: Gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan inşaat bekçisi Melihşah E. adliyeye sevk edildi. Şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan inşaat bekçisi serbest bırakıldı.

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlamasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam gözaltına alınan şüpheli Melikşah E'nin Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli Melikşah E, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Melikşah E'nin ifadesi, Örgütlü Suçlar ve Terör Soruşturma Bürosu savcısı tarafından alındı. Savcılık sorgusunun ardından Melikşah E. serbest bıraktı.

"SİLAHIMI HIRSIZLARLA MÜNAKAŞA YAŞAYABİLİRİM DİYE YANIMA ALDIM"

DHA'nın haberine göre, Melikşah E.'nin savcılık ifadesinde, "Şantiyenin güvenlik hususuyla benim ilgilenmem gerekiyor. 30 Mart günü E-5 tarafında tel örgülerde farklı yerlerde kesilmeler olduğunu gördüm. Saat 18:40 sıralarında şantiyede çalışan başka biri beni arayarak yine şantiyenin çevre tellerinin kesildiğini, malzemelerin tellere yakın bölgeye atıldığını söyledi. Ben bu esnada evde iftarı bekliyordum. Saat 21.00 sıralarında bulundurma ruhsatlı silahımı da yanıma alarak tekrar şantiyeye geldim. Silahımı yanıma alma sebebim hırsızlarla bir münakaşa yaşayabilme endişemdendir. Daha sonra şantiyenin E-5 tarafından 3 kişinin TIR'ın fren ön diski dediğimiz ağır malzemeyi taşımaya çalıştıklarını gördüm. Hatta bu olayla ilgili olarak gündüz şirket patronumuza çektiğim fotoğrafları da attım. Bahsettiğim parçaların çalınmaya çalışıldığından bahsettim" dediği öğrenildi.

"HEDEFİM KESİNLİKLE PARTİ BİNASI DEĞİLDİ"

Hırsızları gördükten sonra 3-4 el havaya doğru ateş ettiğini söyleyen Melikşah E.'nin "Şahıslar sanırım kurusıkı sanarak oralı olmadılar. Aramızda 20-25 metre mesafe vardı. Yüzleri karanlıktan dolayı görünmüyordu. Üzerlerine bir kaç adım daha yaklaşıp 3-4 el havaya doğru tekrar ateş ettim. Bu esnada bulunduğum yer moloz yığını olduğundan yere düştüm. Sinirlenerek kalkıp yine E-5 istikametindeki yöne doğru sayısını hatırlamadığım şekilde ateş ettim. Bunun üzerine şahıslar eşyaları bırakıp kaçtılar. Ben de çalınmaya çalışılan malzemeleri tek başıma yukarı doğru çektim. Zaten tellerin dışına çıkartılmamıştı. Toplamda 10-12 civarında atış yaptığımı tahmin ediyorum. Ben attığım mermilerin İYİ Parti'ye geleceğini hiç düşünmedim. Hedefim kesinlikle parti binası değildi. Ertesi gün öğlen saatlerinde İYİ Parti'ye gelen mermilerle ilgili konuyu arkadaşım söyledi. Ben de konuyu öğrenince eve geçip silahımı alarak şantiyeye geri geldim. Zaten polislerin beni şantiyede beklediğini biliyordum. Döndüğümde polislere silahı teslim ettim" dediği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, dün kurşunlanmıştı.

Saldırının ardından partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında kendisine yönelik söylediği "Beni kendinle uğraştırma" sözlerine işaret ederek "Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey" ifadelerini kullanmıştı.

Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, İstanbul Emniyeti şu açıklamayı yapmıştı: "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı