İYİ Parti'nin asgari ücret teklifi açıklandı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, asgari ücrete ilişkin yaptığı değerlendirmelerde partisinin 2023 yılı asgari ücret teklifini 9 bin 600 lira olarak açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zorlu, ocak ayı itibariyle asgari ücretin 9 bin 200 TL olması gerektiğini, partisinin asgari ücret teklifinin ise 9 bin 600 lira düzeyinde olduğunu açıkladı.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı hakkında "Başlayan bir illüzyonun ilk halkası" ifadelerini kullanan Zorlu, "Seçim yaklaşırken milletimize sunulan baz etkisi senaryosu başladı. Bu açıklanan rakamlar, fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Zorlu, “Ekonomi kurmaylarımız bugün başkanlık divanı toplantımıza İYİ Parti’nin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiler. Asgari ücretin ocak ayı itibariyle en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini düşünüyoruz. İYİ Parti olarak önerimiz de 9 bin 600 TL düzeyinde vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Burada işverenlerimizin de bu yükün altında kendilerini daha rahat hissedebilmeleri adına vergi boyutuyla da devletin bu desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Erdoğan ekonomik krizi kabul etti; asgari ücret zammına kapıyı kapattı Yaşlı yoksulluğu patlaması yaşandı İmamoğlu 'kırık sandalye' olayını anlattı: Erdoğan'a verdiği yanıtı söyledi Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Erdoğan ve Altınok'un geçen hafta açtığı kulenin son durumu kameralara yansıdı